Este obligatoriu ca profesorii să își țină cursurile online?

Trebuie citite

Online

Mai nou, școala s-a mutat în mediul online. Avalanșa de informații din ultimele zile are și efectul de a produce confuzie și de a spori starea de agitație și nemulțumire din rândul profesorilor. Unde mai pui că unele decizii ale factorilor de conducere sunt contrare logicii și legii, altele sunt absurde și pot fi încadrate la categoria „abuzuri”. Așadar, numai profesor să nu fii zilele astea.

Datul cu părerea

În media și pe numeroasele grupuri Facebook este întoarsă pe toate părțile recomandarea transmisă de MEN tuturor cadrelor didactice din țară. Din prea mult servilism sau neînțelegere, ori din dorința de a o face pe deștepții, unii au livrat recomandarea drept „obligatorie”. Așa se face că, în multe cercuri s-a înțeles că profesorii sunt obligați să își țină orele online. Ba mai mult, cei care ar face asta nu ar mai fi obligați să își recupereze aceste 8 zile de libere forțate.

Să fie clar

În primul rând, oricum am învârti problema, o recomandare, tot recomandare rămâne. Nu există cadru legal prin care profesorii să fie obligați să își mute lecțiile în spațiul virtual. Desigur, nu este nimic ilegal în a ține lecții în spațiul virtual sau în a realiza materiale, asta dacă vrei să intri în categoria de voluntar și să ajuți. Este interesant, frumos și provocator. Ai numeroase unelte prin care poți să devii un profesor modern (vezi aici vreo 20).

Ce face MEN?

În lipsa unei platforme oficiale pe care profesorii să o folosească pentru activități de predare online, MEN se rezumă la a da sfaturi și a solicita activități de voluntariat. S-au cam învățat în aceste trei decenii de tranziție cu munca voluntară a profesorilor., Cu alte cuvinte … „noi cerem, voi descurcați-vă…”
În plus, MEN nu pare a fi interesat de faptul că accesul la Internet nu poate fi garantat tuturor, mulți elevi fiind duși în zonele rurale. De asemenea, sunt copii sau profesori care nu au calculatoare.

Ce ar trebui să facă?

O urgență ar consta în punerea la punct a unui plan de recuperare național. Realizarea de materiale nu ar trebui să cadă doar în sarcina profesorilor voluntari. Vorbim de materiale pentru pregătirea cărora este nevoie de timp și resurse și care ar trebui valorizate. Practic, măcar cei mai buni creatori de conținut ar trebui plătiți.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -