joi, aprilie 2, 2020

Este obligatoriu ca profesorii să își țină cursurile online?

Util

Ce poți face dacă te trezești cu ministrul Educației în clasă?

D-ale educației Recentele vizite neanunțate ale ministrului Educației, doamna Monica Anisie, precum și atitudinea...

Acestea sunt prioritățile tale la începutul semestrului 2

Priorități Vă propunem un articol destinat cadrelor didactice intrate recent în învățământ. Desigur, și...

Informații importante referitoare la mărirea salarială din ianuarie 2020. Le cunoști?

Mergem pe premiza că deții aceste informații (detalii). Practic, de la 1 ianuarie 2020, angajații din sistemul educațional vor primi mai mulți bani

Online

Mai nou, școala s-a mutat în mediul online. Avalanșa de informații din ultimele zile are și efectul de a produce confuzie și de a spori starea de agitație și nemulțumire din rândul profesorilor. Unde mai pui că unele decizii ale factorilor de conducere sunt contrare logicii și legii, altele sunt absurde și pot fi încadrate la categoria „abuzuri”. Așadar, numai profesor să nu fii zilele astea.

Datul cu părerea

În media și pe numeroasele grupuri Facebook este întoarsă pe toate părțile recomandarea transmisă de MEN tuturor cadrelor didactice din țară. Din prea mult servilism sau neînțelegere, ori din dorința de a o face pe deștepții, unii au livrat recomandarea drept „obligatorie”. Așa se face că, în multe cercuri s-a înțeles că profesorii sunt obligați să își țină orele online. Ba mai mult, cei care ar face asta nu ar mai fi obligați să își recupereze aceste 8 zile de libere forțate.

Să fie clar

În primul rând, oricum am învârti problema, o recomandare, tot recomandare rămâne. Nu există cadru legal prin care profesorii să fie obligați să își mute lecțiile în spațiul virtual. Desigur, nu este nimic ilegal în a ține lecții în spațiul virtual sau în a realiza materiale, asta dacă vrei să intri în categoria de voluntar și să ajuți. Este interesant, frumos și provocator. Ai numeroase unelte prin care poți să devii un profesor modern (vezi aici vreo 20).

Ce face MEN?

În lipsa unei platforme oficiale pe care profesorii să o folosească pentru activități de predare online, MEN se rezumă la a da sfaturi și a solicita activități de voluntariat. S-au cam învățat în aceste trei decenii de tranziție cu munca voluntară a profesorilor., Cu alte cuvinte … „noi cerem, voi descurcați-vă…”
În plus, MEN nu pare a fi interesat de faptul că accesul la Internet nu poate fi garantat tuturor, mulți elevi fiind duși în zonele rurale. De asemenea, sunt copii sau profesori care nu au calculatoare.

Ce ar trebui să facă?

O urgență ar consta în punerea la punct a unui plan de recuperare național. Realizarea de materiale nu ar trebui să cadă doar în sarcina profesorilor voluntari. Vorbim de materiale pentru pregătirea cărora este nevoie de timp și resurse și care ar trebui valorizate. Practic, măcar cei mai buni creatori de conținut ar trebui plătiți.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Ultimele Știri

Hopa! Se pregătește o tăiere salarială???

Până în prezent, din câte știm, în nicio țară afectată de pandemie nu s-a pus problema unor...

Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar?

Materia restantă Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook, cere actualului ministru al Educației o serie de lămuriri privind situația...

Monica Anisie face precizări importante referitoare la predarea online. Vezi ce nu trebuie să faci

Predarea online De ceva vreme, predarea online este un subiect important pentru cadrele didactice. Confuzia, trebuie să recunoaștem asta,...

Această scrisoare trimisă de ministrul Educației tuturor cadrelor didactice trebuie citită

Redăm integral scrisoarea adresată cadrelor didactice: Stimați colegi, Traversăm cu toții o perioadă plină de provocări...

Se solicită ca MEC să adopte un set de măsuri referitoare la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Într-un comunicat de presă, USR solicită MEC adoptarea unui set de măsuri privitoare la desfășurarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Printre măsurile propuse se află și amânarea pentru luna August a defășurării acestor două examene naționale.

More Articles Like This

1.9K Shares
Copy link
Powered by Social Snap