joi, aprilie 2, 2020

Ministrul Muncii solicită profesorilor să facă voluntariat

Util

Ce poți face dacă te trezești cu ministrul Educației în clasă?

D-ale educației Recentele vizite neanunțate ale ministrului Educației, doamna Monica Anisie, precum și atitudinea...

Acestea sunt prioritățile tale la începutul semestrului 2

Priorități Vă propunem un articol destinat cadrelor didactice intrate recent în învățământ. Desigur, și...

Informații importante referitoare la mărirea salarială din ianuarie 2020. Le cunoști?

Mergem pe premiza că deții aceste informații (detalii). Practic, de la 1 ianuarie 2020, angajații din sistemul educațional vor primi mai mulți bani

Voluntariat

Ideea de voluntariat începe să prindă și în societatea românească. Raportându-ne la modul în care au tot fost renumerate, cadrele didactice, fără să exagerăm, cam fac voluntariat de vreo 3 decenii. Clasa politică pare că s-a obișnuit cu ideea.

Ministrul Muncii

Violeta Alexandru, actualul ministru al Muncii, este o prezență activă și distinsă pe Facebook. Într-o postare realizată marți, aceasta îndeamnă cadrele didactice să facă voluntariat. Din păcate, doar această categorie profesională pare a fi intrat în atenția demnitarului. Ne întrebăm de ce?

Postare preluată

Datorită importanței și a caracterului public, am preluat părți din materialu postat de doamna Violeta Alexandru. Vă invităm să îl cititți cu mare atenție.

Suntem, în continuare, pregătiți să emitem noi instrucțiuni.

Însă, cea mai bună soluție rămâne solidaritatea umană, sensibilitatea în fața unui părinte îngrijorat de siguranța copilului său. Orice angajator reponsabil vrea un angajat atent și eficient la locul de muncă, nu unul stresat de soarta copilului său. Indiferent că este vorba de stat sau de privat, angajatorii au instrumentele necesare să permită o flexibilitate pentru acei angajați care au nevoie să aibă grijă de copiii lor.

Avem 150.000 de cadre didactice. O parte din acestea pot să se alăture unui efort voluntar de a ajuta familiile monoparentale să treacă prin această criză. Cele mai multe din cazurile de familii monoparentale sunt conduse de femei (circa 95%).

Majoritatea cadrelor didactice sunt femei. Multe mame. Fac un apel să se uite la familiile copiilor din clasele unde predau sau la care sunt diriginți. Căutați acea familie care are cea mai mare nevoie de ajutor! Dați un telefon către acea mamă. Întrebați dacă are nevoie de ajutor. Întrebați cum puteți ajuta. Orice sprijin va fi foarte apreciat.

Situația de criză este încă la început. Există, din păcate, posibilitatea să trecem prin momente mai grele în următoarele săptămâni. Avem două scenarii. Fie ne certăm și dăm vina unii pe alții, fie ne ajutăm și scoatem ceea ce este mai bun în noi ca să trecem ÎMPREUNĂ peste această situație.

Fac acest apel și pentru că văd deja reacții din zona angajaților din sectorul public de a nu mai lucra cu publicul de teama îmbolnăvirii. Vreau să le reamintesc acestora că cetățenii au, în această perioadă, cea mai mare nevoie de ajutor din partea Statului. Ar fi rușinos să vedem un angajat de la un mic magazin de cartier venind la muncă ca să ofere oamenilor un flux de bunuri necesare pentru viața de zi cu zi iar un funcționar de la fisc sau de la pensii să dea bir cu fugiții în fața greului.

Suntem, în continuare, pregătiți să emitem noi instrucțiuni. Însă, cea mai bună soluție rămâne solidaritatea umană,…

Geplaatst door Violeta Alexandru op Dinsdag 10 maart 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Ultimele Știri

Hopa! Se pregătește o tăiere salarială???

Până în prezent, din câte știm, în nicio țară afectată de pandemie nu s-a pus problema unor...

Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar?

Materia restantă Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook, cere actualului ministru al Educației o serie de lămuriri privind situația...

Monica Anisie face precizări importante referitoare la predarea online. Vezi ce nu trebuie să faci

Predarea online De ceva vreme, predarea online este un subiect important pentru cadrele didactice. Confuzia, trebuie să recunoaștem asta,...

Această scrisoare trimisă de ministrul Educației tuturor cadrelor didactice trebuie citită

Redăm integral scrisoarea adresată cadrelor didactice: Stimați colegi, Traversăm cu toții o perioadă plină de provocări...

Se solicită ca MEC să adopte un set de măsuri referitoare la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Într-un comunicat de presă, USR solicită MEC adoptarea unui set de măsuri privitoare la desfășurarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Printre măsurile propuse se află și amânarea pentru luna August a defășurării acestor două examene naționale.

More Articles Like This

431 Shares
Copy link
Powered by Social Snap