Câteva măsuri logice de luat cât mai curând. Testați, protejați și descurajați!

Trebuie citite

Învățământ de criză

Noul an școlar bate la ușă în plină „stare de alertă”. Pe lângă grija celor 3 scenarii, MEC și autoritățile locale ar putea să ia în considerare și cele patru aspecte de mai jos.

Testarea în masă a profesorilor și elevilor

Testarea în masă a cadrelor didactice și a elevilor ar fi mai mult decât utilă în prevenirea extinderii și în controlul acestei pandemii. În acest scop pot fi folosite teste rapide plătite de stat. Măsura ar putea fi extrem de utilă în dezamorsarea unor viitoare focare de COVID-19 și ar fi eficientă dacă s-ar realiza la intervale regulate de timp.

Materiale de protecție

Pentru cadrele didactice și elevi, statul trebuie să se ocupe de asigurarea echipamentelor de protecție. Câți elevi și profesori își vor putea permite să schimbe masca de câteva ori pe zi? Să nu uităm, multe familii au fost puternic afectate din punct de vedere financiar în această perioadă iar o mască intens utilizată poate fi o adevărată bombă.

Accesul străinilor

Limitarea accesului persoanelor străine în incinta școlii ar fi o altă prioritate. Accesul părinților/aparținătorilor ar trebui realizat pe bază de programare în afara orelor de curs.

Poliția în școală

Prezența poliției locale/naționale și a jandarmeriei în perimetrul școlii ar avea rol de a descuraja producerea unor abateri și de a oferi un plus de siguranță elevilor și profesorilor.

Măsuri dure

Autoritățile, prin intermediul instituțiilor amintite, trebuie să se asigure de respectarea legii și să sancționeze nerespectarea măsurilor impuse. Practic, ar fi o metodă excelentă de a reduce radical zelul distructiv al unor elevi problemă.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -