Aspecte ale descinderii ministeriale care v-au scăpat. Cum le comentați?

Trebuie citite

Descinderea

Descinderea și comportamentul ministrului Educație au stârnit un val de revoltă în sistemul educațional. Acestea au fost pe placul tabloidelor și denigratorilor sistemului de învățământ accentuând prăpastia dintre corpul didactic și masele ușor de manipulat. Există, din păcate, aspecte care i-au scăpat, voit sau nu, Cristinei Anisie și presei. Poate termenul „scăpat” nu este cel mai potrivit în acest context, asta dacă ne bazăm pe buna credință a capului MEN. Acum, despre cât de bine intenționați sunt oamenii politici…, asta este o cu totul altă poveste.

Învățătoarea

  • Curățenia și ordinea din sala de clasă nu par a atrage atenția doamnei ministru. Oare un cadru didactic neimplicat ar fi avut o clasă așa de frumoasă?
  • Aranjamentul frumos al sălii de clasă. Oare din banii cui a fost realizat?
  • Frigul. Judecând după cât de înfofoliți erau elevii și cadrul didactic, nu putem decât să considerăm că nu exista o temperatură confortabilă, propice unei activități educative. Tot profesorul este vinovat?
  • Buna organizare și grija pentru bunuri. La țară, vezi rar săli de clasă dotate cu parchet. Faptul că elevii purtau papucei de schimb ne arată grija cadrului didactic pentru bunuri, curățenie și sănătatea celor mici.

Ministrul

  • Faptul că a târât presa în vizita neanunțată ne arată ipocrizia. Vizita pare doar un exercițiu de imagine. Probleme școlii nu se rezolvă făcând spectacol de față cu presa. Politicienii au alte pârghii pentru a se răfui între ei.
  • Nepăsarea față de lege, proceduri și reguli sunt strigătoare la cer. Nu poți intra într-o sală de clasă fără să ai acceptul cadrului didactic, asta chiar dacă ocupi postul de cap al MEN. Nu ai voie să filmezi minori fără să deții acordul părinților. Practic, aceștia s-au trezit figuranți într-o piesă ce nu îi avantajează. Ne întrebăm dacă se sesizează vreo instituție?
  • Tonul ministrului educație, superior, arogant, care mima politețea, reflectă modul în care își privește angajații.
  • Traumatizant. Presupunând că tonul ridicat al învățătoarei i-ar fi afectat pe elevii, oare intrarea bruscă, rapidă și agitată, demnă de forțele speciale, a 10-15 oameni în sala de clasă nu a avut un efect mult mai grav? Oare micuții nu s-au speriat de viteză, gălăgia și foială la care asistau fără voia lor?
  • Anisiei este din afara sistemului? Inspecțiile școlare se organizează după proceduri specifice. Oare ministrul Educației le cunoaște?
  • Lipsa de colegealitate. Este adevărat, cadrul didactic inspectat nu are un spate politic care să îi permită asemenea aroganțe, cu toate acestea, ambii factori implicați lucrează în sistemul educațional. Reproșurile adresate în fața camerei de luat vederi ne arată lipsa de colegealitate de care a dat dovadă Cristina Anisiei. Dacă exista bună credință, problema urletului putea fi abordată, după cum era și normal, într-un cadru restrâns, într-o cu totul altă locație și într-un cu totul alt mod.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -