Video – Un nou ministru la Educație, noi gafe și greșeli

Date:

Fără comentarii

Într-un filmuleț postat pe YouTube, sunt prezentate câteva gafe și greșeli ale ministrului desemnat al Educației. Vă invităm să urmăriți clipul cu atenție, nu durează mai mult de un minut și zece secunde. Dinu Zară, deținătorul contului pe care a fost publicat clipul, însoțește materialul de următorul text:

De la „genunche” la „pamblică”! Faceți cunoștință cu Valentin Popa, ministrul desemnat al Educației Naționale în Guvernul PSD Vasilica Viorica Dăncilă.

Reacție

Interesantă a fost reacția celor de la USLIP Iași.

,,Mulțumim Partidului” ,,Mulțumim tovarășului Liviu Dragnea, cel mai iubit fiu al poporului”!

Reacție

Cei de la USLIP Iași au avut o reacție succintă referitoare la situația  prezentată de noi  aici.

 

Către Ministerul Educației Naționale
În atenția domnului Ministru Liviu Marian Pop

Domnule Ministru,
Vă aducem la cunoștință faptul că pe rețelele de socializare, dar și prin numeroase mesaje atât din județul Iași, cât și din țară ni se transmit informații care fac referire la: închiderea unor unități școlare, disponibilizări de personal, comasări de clase și temeri privind insuficiența fondului de salarii până la sfârșitul anului 2018. Intuim că una dintre cauze este reprezentată de neîncadrarea în costul standard per elev. Dorim să atragem atenția în numele sindicatului pe care îl reprezentăm că incongruențele legate de costul standard sunt cauzate în primul rând de suma prea mică alocată fiecărui elev și care cu foarte mare greutate poate acoperi atât cheltuielile salariale cât și cele materiale. Menționăm că supraaglomerarea claselor și comasările de unități școlare au efecte nocive asupra sănătății elevilor și profesorilor și categoric ideea de calitate în învățământ intră în derizoriu. Statul român are obligația de a asigura egalitatea de șanse și condiții pentru desfășurarea actului educațional ținând cont în primul rând de interesul primordial al elevului.
Apreciem că Ministerul Educației Naționale trebuie să clarifice printr-un comunicat nuanțat problemele semnalate și să vină cu soluții constructive care să nu afecteze principalii actori ai actului educațional: elevii, profesorii și părinții.

Cu stimă,
Laviniu Lăcustă
Președinte USLIP Iași

sursa comunicatului, aici

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
394 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap