[…] „Nu am întâlnit atâta răutate ca în România, mai ales în mediul educațional” Așa să fie?

Date:

Așa să fie?

Ne-a atras atenția o postare realizată pe un grup dedicat cadrelor didactice. Aceasta abordează un subiect destul de sensibil, evitat de nenumărate ori, dar des întâlnit în mediul profesoral. O preluăm cu modificarea denumirii liceului, invitându-vă să vă spuneți părerea.

Orarul
Am umblat peste tot prin Europa, dar nu am întâlnit atâta răutate ca în România, mai ales în mediul educațional. Oricât aș încerca să-mi explic, nu reușesc. Deși avem cadre didactice bine pregătite profesional, din punct de vedere moral sunt sub orice critică.
Trăsăturile comune pe care le-am observat în unele școli din mediul rural, și nu numai, sunt răutatea, cinismul, bătaia de joc și satisfacția malefică a celor care conduc aceste școli. Dacă directorii sunt localnici, satisfacția lor cea mai mare este cea de a-și bate joc de navetiștii de la oraș prin orarul pe care îl fac. În primul rând vor favoriza pe cei din partea locului printr-un program lejer, cu zilele de luni sau vineri libere, cu program zilnic fără ferestre. Pentru navetiști, programul este un adevărat show. Aceștia vor începe programul luni la prima ora și vor termina vineri la ultima oră cu ferestre în fiecare zi.
Îmi amintesc că în urmă cu câțiva ani, la Liceul din H******i, navetiștii erau din Pașcani și din Roman iar naveta se făcea numai cu trenul. Satisfacția directorului și a cadrelor din localitate era să conceapă un orar de groază pentru navetiști. Programul începea la ora 7:30. Navetiștii aveau prima oră de la 7:30 și următoarele de la 10:30. Pentru a ajunge la 7:30, pășcănenii trebuiau să se trezească la 4 dimineața pentru că aveau tren la 5 și ceva iar cei din Roman trebuiau să plece cu trenul de 3 dimineața pentru că alt mijloc nu mai aveau. Ajungeau la școală cu două ore înainte de a începe orele și trebuiau să aștepte afară, în frig, pentru că femeia de serviciu nu venea decât pe la 6:30. După ce predau la prima oră, urma o fereastră de trei ore. Orice încercare de a schimba acest program absurd era respinsă.

Situație grea

Aceasta nu este singura piedică pusă cadrelor didactice navetiste. Citește aici. Dacă ați întâlnit astfel de situații, vă rugăm să ne scrieți folosindu-vă de aplicația de comentarii.

 

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
125 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap