Noaptea minții în învățământ – Unii angajați trebuie să aducă bani de acasă

Trebuie citite

Bani de acasă

Într-un comunicat de presă al FSLI, George Purcaru, prim-vicepreşedintele acestei federații, a făcut declarația de mai jos. Întreg documentul este disponibil aici.

„Deşi s-a repetat de mai multe ori că nu vor fi scăderi salariale, iată că avem exemple concrete în care se întâmplă acest lucru. Avem colegi din personalul nedidactic cu jumătate sau un sfert de normă care, din cauza noului Cod Fiscal, pierd bani din salariu: câte 200 de lei pentru cei cu jumătate de normă, iar cei care au un sfert de normă, vin cu 54 de lei de acasă, pentru că toate contribuţiile sociale se plătesc la nivelul salariului minim pe economie, chiar dacă aceştia au venituri mai mici”

Creșteri, scăderi ori bani de acasă

Tu în ce categorie te încadrezi? Trebuie să aduci bani de acasă, te confrunți cu o scărere a remumerației ori îți crește salariul cu 2 sau 3 procente? Dacă ești curios și nu vrei să te surprindă fluturașul, află de aici.

Retrageri

Și sindicatele afiliate la  FSE „Spiru Haret” se pregătesc de grevă. Acuzând mimarea dialogului, FSE „Spiru Haret” s-a retras din toate structurile de dialog social de la nivelul MEN. Decizia președintelui FSE „Spiru Haret” transmite un semnal clar Guvernului și Ministerului Educației. Acesta este primul pas important care prevestește mișcări de protes în educație. Detalii, aici.

Reduceri de posturi

Cornelia Popa-Stavri, secretar-general FSLI.

“Avem deja probleme în şcoli şi în grădiniţe cu reducerea de personal auxiliar, cum ar fi contabili sau secretare. Şcolile sunt aproape în imposibilitatea funcţionării din punct de vedere administrativ. Semnalul trebuie să fie foarte clar pentru ministrul Educaţiei: nu putem funcţiona în aceste condiţii şi uităm ce este cel mai important: interesul elevului”

Situația este gravă

Sindicatele se pregătesc de declanșarea conflictului de muncă. Sindicaliștii de la USLIP Iași au postat un comunicat de presă pe această temă. Scurt și succint, comunicatul arată că nu prea mai este cale de întoarcere iar mingea este în terenul guvernului.

Contraatacul lui Pop

Fostul ministru al Educație, Liviu Marian Pop, în mandatul căruia au explodat aceste probleme, contraatacă printr-o declarație incredibilă pe care o poți citi aici. Nici mai mult, nici mai puțin, acesta susține că aproximativ 100.000 de elevi sunt școlarizați în fals.  Încearcă să justifice reducerile de posturi? Vă dați seama câte norme sunt atacate în acest caz?

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -