Noaptea minții în învățământ – Unii angajați trebuie să aducă bani de acasă

Date:

Bani de acasă

Într-un comunicat de presă al FSLI, George Purcaru, prim-vicepreşedintele acestei federații, a făcut declarația de mai jos. Întreg documentul este disponibil aici.

„Deşi s-a repetat de mai multe ori că nu vor fi scăderi salariale, iată că avem exemple concrete în care se întâmplă acest lucru. Avem colegi din personalul nedidactic cu jumătate sau un sfert de normă care, din cauza noului Cod Fiscal, pierd bani din salariu: câte 200 de lei pentru cei cu jumătate de normă, iar cei care au un sfert de normă, vin cu 54 de lei de acasă, pentru că toate contribuţiile sociale se plătesc la nivelul salariului minim pe economie, chiar dacă aceştia au venituri mai mici”

Creșteri, scăderi ori bani de acasă

Tu în ce categorie te încadrezi? Trebuie să aduci bani de acasă, te confrunți cu o scărere a remumerației ori îți crește salariul cu 2 sau 3 procente? Dacă ești curios și nu vrei să te surprindă fluturașul, află de aici.

Retrageri

Și sindicatele afiliate la  FSE „Spiru Haret” se pregătesc de grevă. Acuzând mimarea dialogului, FSE „Spiru Haret” s-a retras din toate structurile de dialog social de la nivelul MEN. Decizia președintelui FSE „Spiru Haret” transmite un semnal clar Guvernului și Ministerului Educației. Acesta este primul pas important care prevestește mișcări de protes în educație. Detalii, aici.

Reduceri de posturi

Cornelia Popa-Stavri, secretar-general FSLI.

“Avem deja probleme în şcoli şi în grădiniţe cu reducerea de personal auxiliar, cum ar fi contabili sau secretare. Şcolile sunt aproape în imposibilitatea funcţionării din punct de vedere administrativ. Semnalul trebuie să fie foarte clar pentru ministrul Educaţiei: nu putem funcţiona în aceste condiţii şi uităm ce este cel mai important: interesul elevului”

Situația este gravă

Sindicatele se pregătesc de declanșarea conflictului de muncă. Sindicaliștii de la USLIP Iași au postat un comunicat de presă pe această temă. Scurt și succint, comunicatul arată că nu prea mai este cale de întoarcere iar mingea este în terenul guvernului.

Contraatacul lui Pop

Fostul ministru al Educație, Liviu Marian Pop, în mandatul căruia au explodat aceste probleme, contraatacă printr-o declarație incredibilă pe care o poți citi aici. Nici mai mult, nici mai puțin, acesta susține că aproximativ 100.000 de elevi sunt școlarizați în fals.  Încearcă să justifice reducerile de posturi? Vă dați seama câte norme sunt atacate în acest caz?

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
83 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap