Marius Nistor dă semnalul așteptat de profesori. FSE „Spiru Haret” pornește atacul!

Trebuie citite

FSE „Spiru Haret”

Acuzând mimarea dialogului, FSE „Spiru Haret” s-a retras din toate structurile de dialog social de la nivelul MEN. Decizia președintelui FSE „Spiru Haret” transmite un semnal clar Guvernului și Ministerului Educației. Acesta este primul pas important care prevestește mișcări de protes în educație.

Comunicat

FSE „SPIRU HARET“ s-a retras din toate structurile de dialog social  de la nivelul MEN

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ s-a retras astăzi din toate structurile de dialog social de la nivelul Ministerului Educației Naționale până la momentul în care instituția va înțelege că un dialog social real presupune transparență, comunicare, discuții de pe poziții de egalitate și parteneriat. „În ultimele luni, dialogul social de la nivelul Ministerului Educației Naționale a fost unul mimat. Totul a culminat cu măsurile abuzive dispuse inspectoratelor școlare (comasarea de unități, de clase și de grupe; desființarea, în mediul rural, a unor structuri ale unităților de învățământ; interdicția menținerii cadrelor didactice ca titulare peste vârsta de pensionare; interdicția reducerii cu 2 ore a normei didactice pentru cadrele didactice cu 25 de ani vechime și gradul didactic I etc.) – în numele încadrării în buget. La acestea se adaugă: blocarea posturilor vacante în sistemul de învățământ și insuficiența resursei umane (îndeosebi la nivelul inspectoratelor școlare); neachitarea integrală a sentințelor judecătorești privind plata diferențelor salariale cuvenite membrilor de sindicat și lipsa de predictibilitate privind plata restanțelor; pasivitatea Ministerului Educației în soluționarea problemei creșterilor salariale pentru personalul contractual/nedidactic din inspectoratele școlare. În aceste condiții nu vedem rostul acestor întâlniri și ne vom întoarce la masa dialogului doar în momentul în care noul ministru va dispune măsurile necesare pentru remedierea tuturor disfuncționalităților constatate“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” atrage atenția și asupra discriminării salariaților din învățământ în raport cu cei din justiție din perspectiva proiectului Regulamentului privind sporurile pentru condițiile de muncă și solicită rediscutarea acestuia.

Comunicatul poate fi lecturat, integral, aici.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -