În plin concediu, o nouă sarcină neplătită pentru profesori

Trebuie citite

Guvernul îi iubește pe profesori

Guvernul îi iubește pe profesori, este tot mai evident. În timp ce guvernul a crescut substanțial veniturile medicilor ( dar și a altor categorii implicate mai mult sau mai puțin direct în pandemie) profesorii au fost tratați cu fundul. Mărirea salarială care trebuia acordată conform legii, mai nou, nu are nicio șansă să devină realitate.

O nouă sarcină pentru școli

Sub jetul de etichetări și bullyng venit din partea ministrului Educației, profesorilor li se va mai trasa o sarcină care ține mai mult de sfera marketingului medical. Desigur, eforturile profesorilor care vor fi implicați au șanse zero de a fi răsplătite de un guvern tot mai abject în relația cu cadrele didactice.

Obligați să facă propagandă

Conform declarațiilor făcute de Valeriu Gheorghiță în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune B1 TV, unitățile de învățământ și cadrele didactice vor primi sarcina de a-i convinge pe părinți de efectele benefice ale vaccinării. În acest sens, sub umbrela ISJ-urilor și a Direcţiilor de Sănătate Publică județene, toate școlile vor organiza ședințe online cu părinții. La aceste ședințe va participa și un medic. Cu alte cuvinte, în plin concediu, cadrele didactice vor fi obligate să participe la organizarea acestor ședințe, la mobilizarea părinților și a elevilor.

[…] în a doua jumătate a lunii august, cel puţin pentru perspectiva începerii şcolilor pregătim o campanie de comunicare şi de informare cu sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică împreună cu Inspectoratele judeţene şcolare, respectiv fiecare unitate de învăţământ va avea anumite şedinţe cu părinţii, şedinţe online şi va participa un medic.

La risc

Riscurile vaccinării sunt minimizate de autoritățile românești, autorități tot mai lipsite de încrederea populație. Abordarea medicului Gheorhiță este una care, nouă cel puțin, ne dă fiori. Practic, nimeni nu îți oferă niciun fel de garanție, te vaccinezi pe riscul tău.

Copiii știm foarte clar că au un risc mic de a dezvolta forme severe, vaccinarea, pe de altă parte, aduce beneficii clare și în cazul copiilor cu vârsta de peste 12 ani prin faptul că poate să reducă riscul anumitor complicații inflamatorii, cum este sindromul inflamator multisistemic cu afectare cardiacă. Avem deja date care ne arată că cei cu vârsta sub 20 de ani, băieții în general, care trec prin infecția cu SARS-CoV-2 au un risc de șase ori mai mare de a dezvolta complicații cardiace, în speță miocardită, comparativ cu riscul care îl asociază vaccinarea, deci, iată, am putea spune că prin vaccinare putem scădea inclusiv riscul de afectare cardiacă. Am mai spus, atunci când ne gândim dacă îmi vaccinez sau nu copilul și decid că nu îl vaccinez de teama să nu facă miocardită, este o abordare greșită – pentru că prin trecerea prin boală riscul de afectare cardiacă este mult mai mare

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Prima de carieră didactică: Ce poți cumpăra pentru a nu fi obligat să returnezi banii

Prima de carieră didacticăÎn România, prima de carieră didactică, cu o valoare nominală de 1.500 de lei, poate fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -