Efectuarea serviciului pe școală de către elevi devine ilegală

Trebuie citite

Potrivit obiectivbr.ro, ministrul Educației are în plan modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP). Astfel, printre multe altele, ministrul Pop dorește renunțarea la efectuarea serviciului pe școală de către elevi și interzicerea utilizării telefonului mobil în timpul orelor. Nu este pentru prima dată când actualul ministru al Educației își exprimă nemulțumirea în public la adresa acestor realități din școlile românești, precum și dorința de a le elimina.

Utilizarea telefoanelor în timpul orei. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte simple. Prin lege, ele sunt interzise. Dacă prin regulamentul şcolar sunt lecţii care necesită utilizarea telefoanelor, nu îi opreşte nimeni să utilizeze la oră telefoanele. În rest, cred că telefoanele ar trebui depozitate într-un loc în sala de clasă în care elevul şi profesorul timp de 50 de minute să nu le folosească. Şi al doilea element pe care să îl analizăm e legat de elevul de serviciu pe şcoală. Vă rog să analizaţi dacă e bine sau nu ca elevul să nu participe o zi la ore pentru a fi de serviciu pe şcoală, chiar dacă îi vine rândul o dată pe an, să stea de serviciu pe şcoală. Dacă e normal să piardă o zi din orele de educaţie pentru a sta de serviciu pe şcoală.

Concluzie

Așadar, fără elev de serviciu și fără telefoane mobile în timpul orelor. Nici profesorii și nici elevii nu vor mai avea dreptul să folosească aceste dispozitive, cel puțin asta am dedus noi din afirmațiile domnului Pop.

Te invităm să dai Like aici paginii noastre Facebook

În privința efectuării serviciului pe școală de către elevi, situația enunțată de ministru este corectă, multe cadre didactice împărtășindu-i opinia. Nu ni se pare deloc corectă atribuirea rolului de „paznici” ai instituției de învățământ unor elevi (minori), cu toate riscurile pe care această postură le implică. În mod normal, paza instituției ar trebui să intre în atribuțiile unor angajați special instruiți. Acest principiu se aplică exemplar în instituțiile private, dar și în celelalte instituții de stat. Rămâne de văzut ce alternativă va fi găsită.

Te invităm să aderi aici la grupul nostru Facebook 

Mai multe noutăți, aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Sindicatele sar cu banii: asigurări complexe, ajutoare sociale și prime de sărbători

Sindicatele sar cu baniiSindicatele sar cu banii, iar avantajele membrilor de sindicat sunt din ce în ce mai numeroase....
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -