Modificare radicală cu impact asupra salariilor cadrelor didactice. Aceasta nu este singura noutate

Date:

Noutați importante

Într-o videoconferinţă la care au participat reprezentanți ai inspectoratelor şcolare, sindicatelor şi diverselor asociaţii, ministrul Educației a făcut publice mai multe noutăți. Videoconferința a avut loc pe data de 05.10.2017, aceasta reprezentând un bun prilej pentru ministru de a-și expune viziunea în fața reprezentanților profesorilor, părinților, sindicatelor și inspectoratelor.

Noutățile prezentate sunt importante, acestea vizând mai multe aspecte: salarizarea cadrelor didactice, paza unităților de învățământ, auxiliarele școlare și eterna problemă a manualelor. Aici și aici puteți accesa alte noutăți marca „Pop”

Manualele școlare

S-au dat asigurări ferme asupra faptului că acestea vor ajunge în următoarele săptămâni în toate unitățile de învățământ. În plus, multe dintre manuale vor fi disponibile în format electronic pe site-ul ministerului. Am putea spune, fără să exagerăm, că această decizie este revoluționară și de impact.

„Noi, în proiectul de lege, am spus că manualul poate fi în trei forme, forma letrică, forma virtuală şi forma electronică, obligatoriu noi să asigurăm forma virtuală, acel pdf electronic, şi lecţiile virtuale pe care le avem în manualele pentru clasele I-V. Iar forma letrică să se asigure doar dacă se doreşte lucrul acesta de către părinte sau profesor, în aşa fel încât prevederea Legii Educaţiei care spune că elevul beneficiază de un manual să fie respectată. Elevul beneficiază de un manual, dar nu neapărat acesta trebuie să fie pe suportul de hârtie, adică pe format letric“, afirmă Liviu Pop.

Auxiliarele școlare

Acestea ar urma să intre în evaluare începând cu data de 10 octombrie. Pe viitor, nu cadrele didactice le vor comanda, acest rol va reveni asociațiilor de părinți. Aceste asociații vor fi nevoite să adopte un caracter juridic, schimbarea fiind necesară pentru a putea realiza plata acestor materiale.

Paza

Paza unităților de învățământ urmează să cadă în grija primăriilor de care aparține școala. Din păcate, atâta timp cât nu va fi prevăzută obligativitatea acestor instituții de a asigura securitatea profesorilor și a elevilor, măsura va rămâne, în foarte multe cazuri, fără ecou.

Salarizarea

Banii pentru salarii nu vor mai fi acordați prin intermediul primăriilor ca până acum. Pe viitor, aceste sume vor fi virate direct în bugetul școlii, instituția de învățământ urmând a se asigura de buna funcționare a acestui aspect. Grație acestei mișcări, multe dintre neajunsurile existente vor fi eliminate.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
224 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap