VIDEO – Liviu Pop anunță concedieri în educație

Trebuie citite

Noul Liviu „Boc”

Nu „sunt bani” pentru măririle salariale din sistem sau pentru hotărârile judecătorești, asupra voucerelor de vacanță s-a așternut o liniște suspectă, auxiliarele au fost desfințate dintr-o lovitură, cam acesta este, în mare, tabloul existent în sistemul educațional de la instalarea pe post al actualului ministru al Educației. Stabilitatea și predictibilitatea par că au dispărut din viziunea ministerială. Liviu Pop, fost sindicalist, pare că se transformă cu totul într-un soi de Liviu „Boc”…

10%

Cu ocazia unei conferințe de presă ce a avut loc pe 4 septembrie, Liviu Pop a declarat că în maxim 30 de zile vor fi reduse posturile de conducere din minister și inspectorate.

„Lor (cu referire la cei 13 inspectori generali — n.r.) le-a încetat contractul de management pentru că nu l-au respectat. Orice contract de mandat încetează în termen de 15 zile în momentul în care nu este respectat. Urmează și alte contracte de management care vor înceta, pentru că mai sunt colegi în funcții de conducere care nu își respectă mandatul. (…) Sunt 28 de puncte din contractul de management pe care trebuie să le respecte fiecare inspector. Vom face evaluarea tuturor contractelor. Constatăm că numărul elevilor este din ce în ce mai mic, dar crește numărul funcțiilor de conducere. Vă asigur că vom face reduceri de 10% a funcțiilor de conducere din minister și inspectoratele școlare, vor dispărea în maximum 30 de zile, pentru că așa mi se pare normal. Ne vom concentra mai mult pe actul de predare”

Să fie începutul…?

Să fie aceste măsuri începutul unui val de concedieri în sistem?

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -