Tichetele de vacanță pot fi acordate în trei moduri

Trebuie citite

Tichetele, în atenția sindicatelor

Tichetele de vacanță generează tensiune în rândul cadrelor didactice. După ce Sindicatul “Spiru Haret” Bacău a emis o circulară adresată directorilor de unități de învățământ, liderilor sindicali și cadrelor didactice, prin care le solicitau să acționeze urgent pentru acordarea voucherelor de vacanță, este rândul USLIP Iași să iasă la rampă.

Un comunicat dur

Într-un comunicat datat pe 4 iulie 2017, redactat pe un ton dur, menit să reflecte îngrijorarea care există în sistem, Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași arată care sunt cele trei modalități prin care voucherele de vacanță, teoretic, pot fi acordate. Conform informațiilor USLIP Iași, cele trei moduri sunt:

a) prin alocarea de către guvern la proxima rectificare bugetară a sumelor necesare la nivelul întregului sistem de învățământ;
b) prin intermediul consiliilor locale, dacă acestea au prins fonduri în bugetul local la începutul anului 2017;
c) dacă unitățile școlare și-au prins în bugetele proprii sumele necesare voucherelor de vacanță în ianuarie 2017.

Șanse foarte mici…

USLIP Iași consideră că șansele pentru acordarea voucherelor de vacană în anul 2017 sunt extrem de reduse.

Atenționăm membrii noștri de sindicat că șansele acordării voucherelor în 2017 sunt foarte mici! Vom face toate diligențele către autoritățile centrale și locale pentru a le convinge că fără bani nu pot exista vouchere!

Citește comunicatul USLIP Iași aici

Citește circulara Sindicatului Spiru Haret Bacău aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -