Șoc și groază în inspectoratele școlare, ministrul Pop îi trimite pe inspectori acasă

Trebuie citite

Fascinantul ministru Pop

Ministrul Pop are idei îndrăznețe, cât de corelate sunt acestea cu realitatea, rămâne de văzut. Nu știm dacă tot mai desele inițiative reformatoare ale ministrul Pop sunt doar încercări de distragere a atenției opiniei publice și a oamenilor din sistem, adică perdele de fum, ceea ce știm sigur este că acestea primesc atenția cuvenită. Oamenii de la catedră, deși bulversați de repezeala acestor schimbări, tot nu uită de ceea ce îi doare: salarizare, hotărâri judecătorești, condiții de muncă etc.

Inspectoratele se reformează

Practic, vor dispărea inspectorii generali și cei specializați pe disciplinele de studiu. Aceștia din urmă vor fi înlocuiți de inspectori care se ocupă de o întreagă arie curriculară. Noii „super inspectori” vor avea în parohie mai multe discipline. Mergând pe firul acestei logici, în viitor, o sigură persoană din inspectorat va coordona aria curriculară denumită „Om și societate”, spre exemplu. Această situație va fi valabilă și în cazul altor arii curriculare.
Iată ce declară ministrul Pop pentru HotNews.ro.

„Programa nu are nicio relevanță în acest context, important este să avem inspectori pe arii curriculare, transdisciplinaritatea se predă în aproape toată Europa. Inclusiv elevii de clasa a V-a de anul acesta vor avea peste patru ani de zile proba din matematică și științe. Aria curriculară matematică și științe, să spunem, e celula în baza căreia ne organizăm la nivel de Minister și de Inspectorat. Dacă ne uităm în Legea Educației, Bacalaureatul trebuia organizat pe probe transdisciplinare. Profesorii au de câștigat.”

De la minister la inspectoratele școlare județene

Această reorganizare va fi implementată pentru prima dată în Minister urmând a se aplica și în cadrul inspectoratelor județene.

„Asta, dupa ce voi finaliza si organigrama Ministerului, Hotararea de Guvern cu organizarea Consiliului National de Evaluare si Examinare, Editura didactica si Pedagogica si Institutul de Stiintele Educatiei si ARACIP. Pana joi asteptăm aviz de la ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publici, n.r.), se va face organigrama Ministerului, dupa care incet vom veni si cu noile organigrame la nivelul inspectoratelor școlare”, a spus ministrul, care spune că a consultat toti funcționarii si inspectorii pentru reorganizare.

Rămâne de văzut

Rămâne de văzut cum o persoană specializată pe o anumită disciplină va avea competența să se ocupe de mai multe…

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -