Informare probleme învățământ, laclasă.ro
laclasă.ro

În cadrul unei întruniri a Colegiului Național al Liderilor F.SL.Î., care a avut loc pe 13 decembrie la București, și la care a fost invitat ministrul educației naționale, Liviu Marian Pop, acestuia din urmă i-au fost aduse la cunoștință șapte probleme pe care le întâmpină la ora actuală sistemul de învățământ preuniversitar din România. Am aflat despre respectivele discuții dintr-un material postat pe profilul Facebook Sindicat Învăţământ Preuniversitar Constanţa. Din păcate, lipsesc concluziile la care s-a ajuns.

Tu?

Noi considerăm că învățământul preuniversitar românesc sunt mai multe probleme pentru care soluțiile se lasă de mult timp așteptate. Tu? Trimite-ne părerea ta la rubrica pentru comentarii.

7 probleme

Te invităm să citești textul integral al informării.

INFORMARE

13 decembrie 2017 – Colegiul Național al Liderilor F.S.L.Î.
Întrunit la București, avându-l ca invitat pe ministrul educației naționale, domnul Liviu Marian Pop, Colegiul Național al Liderilor F.S.L.Î. a dezbătut problemele cu care se confruntă salariații din învățământul preuniversitar românesc, printre care amintim:
– procentul foarte mic din P.I.B. alocat educației pentru anul 2018 (cca. 3 %);
– statutul cadrului didactic în relația cu beneficiarii primari și secundari ai educației;
– rezolvarea problemelor apărute ca urmare a reîncadrării impuse de prevederile Legii nr. 153/2017;
– reglementarea plății cu ora, a plății gradației de merit la plata cu ora, a cumulului, inclusiv pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic;
– Regulamentul privind condițiile acordării și cuantumul sporului pentru condiții de muncă periculoase/vătămătoare;
– Suplimentarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor bănești stabilite prin hotărâri judecătorești (inclusiv cele prin care s-a stabilit plata dobânzii legale);
– Rezolvarea problemelor tehnice impuse de schimbările legislative referitoare la ordonatorii de credite și circuitul financiar în sistemul de învățământ preuniversitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

12 − 3 =