Andronescu voia să îl trimită la evaluare pe profesorul acuzat că ar fi corectat greșit o lucrare

Trebuie citite

În loc să iasă și să își apere omul, Ecaterina Andronescu a făcut ce știe mai bine, și-a dat cu părerea fără să cunoască toate datele problemei. Marți, prezentă fiind în Parlament, unde a avut o întâlnire de lucru cu membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, Andronescu, întrebată dacă are cunoștință de lucrarea corectată „greșit”, a făcut următoarea declarație. (sursa: agerpres.ro)

Am văzut. Regret nespus şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi domnia sa, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine.

Agerpres, citând declarațiile ministrei Educației, ne informaează că aceasta intenționa să îl trimită la evaluare pe cadrul didactic care, acuzat că ar fi corectat greșit o lucrare. Așadar, fără a avea toate datele problemei pe masă, fără a aplica prezumția de “nevinovăție” într-o replică dată ca la “piață”, șefa de la Educație acuză. Și nu doar că acuză, dă directive. Andronescu, mai mult, tot cu acea ocazie, a mai declarat că (sursa: agerpres.ro):

Să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate rămâne la catedră, dacă ştie să scrie corect româneşte sau nu, acest lucru aş vreau eu să o întreb, şi să aflu ce a făcut directorul când a văzut acest lucru.

Ce a făcut după?

Situația nu era deloc cea indicată de presă, asta după cum a aflat și informata ministră a Educației. Bineînțeles, Ecaterina Andronescu nu și-a cerut scuze pentru acuzele și insinuările la adresa cadrului didactic. Avem o vagă bănuială că va lăsa totul uitării.

Întrebare?

Acum, după ce cunoșteți toate datele problemei, ce soluție aveți, doamnă ministru?

Pentru toti prietenii mei care au dat share povestii cu invatatorul de la clasa a II-a si cuvantul „patinuar”, iata lamuririle pe care le-am obtinut nu numai de pe pagina USLIP Iasi (a se vedea in link comunicatul acestora), cat si de la colegi ai domnului invatator.

Domnul invatator in cauza este un invatator cu vechime, cu o lunga cariera ireprosabila.

Corectura fotografiata este scoasa din context, intrucat aceasta se refera la respectarea cerintelor exercitiului. Exercitiul cerea ca elevul sa copieze de pe tabla textul cu erorile incluse, iar mai apoi sa le sublinieze si sa le corecteze. Elevul in cauza nu a respectat cerintele de baza ale exercitiului. Desigur, scos din context, totul arata altfel. Probabil, daca fotografia ar fi inclus toata pagina, contextul ar fi relevat cu totul alta realitate. (intre timp am primit si o fotografie publicata de un alt parinte, cu exercitiul copiat si rezolvat corect, pe care o atasez aici.)

Se pare ca exista o istorie lunga de comportament inacdevat a acestui parinte fata de cadrele didactice, de la hartuire, pana la agresiune. (Aceasta informatie am primit-o si de la colegi ai domnului invatator.)

M-am abtinut sa comentez ieri pe aceasta tema, intrucat am fost si eu cadru didactic si stiu ca de multe ori se intampla asemenea atacuri, scoase din context, iar mai apoi mediatizate pe social media cu rea-vointa, care supun cadrele didactice la o presiune si la o judecata publica mai ceva ca procesele vrajitoarelor din Salem.


Nu de foarte mult timp, tot online-ul se ralia innebunit cu profesoara care a predat cuvantul „foot” – doar ca povestea ei a fost spusa din alt punct de vedere. Si am aflat cu totii ca si in acest caz comentariile din social media au exagerat, au facut din tantar armasar, deoarece comunicatul Inspectoratului Scolar Cluj a afirmat clar ca asemenea plangeri fara temei nici macar nu sunt luate in seama, asa cum nu a fost luata nici cea discutata cu infocare in online.


In concluzie, eu zic sa incercam cu totii sa fim mai ponderati in judecatile pe care le aruncam din prastie in social media. Toti am gresit incinzandu-ne pe cate o problema sau alta si cred ca toti am trait macar o data un moment in care explicatiile reparatorii ne-au facut sa ne simtim putin rusinati de impulsivitatea noastra.
V-as ruga insa, de data asta, sa dati share si la aceasta postare, sa incercam sa reparam macar putin din raul facut unui DASCAL.

Pentru toti prietenii mei care au dat share povestii cu invatatorul de la clasa a II-a si cuvantul "patinuar", iata…

Geplaatst door Sabina Airinei op Dinsdag 5 maart 2019
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Prima de carieră didactică: Ce poți cumpăra pentru a nu fi obligat să returnezi banii

Prima de carieră didacticăÎn România, prima de carieră didactică, cu o valoare nominală de 1.500 de lei, poate fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -