Ești cadru didactic și vrei să te autorecenzezi? Vezi când îți vei putea lua ziua liberă plătită

Trebuie citite

Ești cadru didactic?

Ziua liberă plătită va putea fi obținută de către toți angajații din sistemul privat și de stat care aleg să se autorecenzeze. Aceasta este un drept stipulat de Oug 19/2020, Art. 49, și nu un privilegiu care să depindă de directorul unității de învățământ.

Autorecenzarea

Autorecenzarea face parte din prima etapă a recensământului oamenilor și locuințelor care are loc în acest an. Pentru cei care doresc mai multe detalii, acest articol le stă la dispoziție.

Profesorii vs bugetarii

Situația cadrelor didactice care este, oarecum, diferită de cea a celorlalte categorii de bugetari și ne duce cu gândul spre discriminare. Specificul muncii oferă celor mai mulți bugetarii libertate sporită în alegerea perioadei în care își vor putea fixa liberul. Această situație nu este valabilă și în sistemul de învățământ.

Așadar…

Conform legislației din prezent, cadrele didactice își pot lua zile libere doar în anumite situații și condiții. Astfel, profesorii vor putea beneficia de ziua liberă plătită care li se cuvine ca urmare a autorecenzării doar în timpul vacanțelor școlare.

Practic, de comun acord cu directorul, profesorii își vor putea lua liberul doar în perioadele în care vor fi trecuți în activitate. După cum vei putea citi aici, cadrele didactice au la dispoziție 12 luni pentru a beneficia de acest drept.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -