Autorecenzarea vă aduce o zi liberă plătită

Trebuie citite

Autorecenzarea

Autorecenzarea, conform Oug 19/2020, Art. 49, este posibilă pentru toți angajații care lucrează în mediul privat sau la stat, fără excepții, cât și pentru cetățenii care nu lucrează sau sunt pensionați. Autorecenzarea reprezintă prima etapă a recensământului populației și locuințelor care se desfășoară în acest an în România. Această primă etapă se desfășoară în perioada 14 martie – 15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.) prin accesarea acestui link.

Zi liberă

Drept recompensă pentru timpul petrecut completând formulare, cei care se vor autorecenza, conform Oug 19/2020 Art. 49, vor putea beneficia de o zi liberă plătită.

(1) Persoanele salariate care se autorecenzeaza prin intermediul internetului au dreptul la o zi libera, platita, în scopul încurajarii utilizarii cu predilectie a acestei metode. Dovada autorecenzarii on-line se realizeaza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzarii.


Când poți solicita ziua liberă plătită?

Ziua liberă plătită poate fi solicitată după confirmarea încheierii cu succes a autorecenzării. Această confirmare va fi realizată printr-un cod trimis celui care a parcurs complet operațiunea.

(2) Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzarii este generat automat de solutia informatica functionala pe site-ul recensamântului pentru fiecare formular individual transmis cu succes catre baza de recensamânt RPL2021.

Ziua liberă plătită

Cei care au făcut dovada autorecenzării vor putea solicita angajatorului acordarea unei zile libere plătite. Aceasta se acordă în termeni de maximum 12 luni de la data autorecenzării, la data stabilită de comun acord.


(3) Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzarii on-line au obligatia de a le acorda acestora ziua libera, platita, prevazuta la alin. (1), la o data stabilita de comun acord cu persoanele îndreptatite. Ziua libera platita se acorda în termen de maximum 12 luni de la data realizarii cu succes a autorecenzarii.

Doar o zi

Indiferent de numărul de autorecenzări realizate de către persoana salariată, angajatorul va putea acorda doar o singură zi liberă.


(4) Se acorda o singura zi libera, platita, unei persoane salariate, indiferent daca aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine si pentru alti membri ai gospodariei, sau pentru alte persoane conform prevederilor art. 43 din prezenta ordonanta de urgenta.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -