Atenție la orele scoase pentru suplinire. Două situații riscante care te pot lăsa fără pâine

Trebuie citite

Suplinire

În acest an, situația posturilor scoase pentru suplinire este mai complicată, asta comparativ cu situația din anii anteriori. Două aspecte trebuie să vă atragă atenția. Nu uitați, suntem într-un an electoral, fapt ce se poate dovedi periculos prin instabilitatea pe care o creează. În plus, tot în acest an, ar trebui să aibă loc concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct, concurs ce ar putea aduce modificări în privința catedrelor.

Suplinitorii

Profesorii care au participat la concursul de Titularizare și care nu reușesc să ocupe o catedră titularizabilă, fără să exagerăm, au o grijă în plus. Aceștia trebuie să își facă alegerile cu mare băgare de seamă. Echipa lacalsă.ro le recomandă să evite pe cât posibil încadrare într-una din situațiile de mai jos.

Orele directorilor

Din câte se pare, anul acesta nu se va mai susține concursul clasic pentru directori și directori adjuncți de unități școlare. Va fi un concurs de dosare, candidații pentru aceste funcții vor realiza un dosar ce va fi analizat la nivelul ISJ-urilor. În plus, noii directorii vor fi la mana acestor instituții prin faptul că vor putea fi destituiți mult mai ușor. Un director destituit se întoarce pe orele pe care este titular.

Fiind un an electoral, situația este extrem de volatilă. Practic, nimeni nu poate garanta că un director va continua să își exercite mandatul până la sfârșitul anului școlar 2020-2021. Pentru suplinitorii care vor fi încadrați pe aceste ore, realitatea poate deveni imposibilă iar riscul de a rămâne fără ore în timpul anului școlar este semnificativ.

Așadar, evitați pe cât posibil bucățile de catedră care sunt rezervate pentru directorii sau directorii adjuncți, indiferent cât sunt de tentante. Întrucât nimeni nu vă poate garanta că respectivul director nu își va pierde postul și nu va fi nevoit să se reîntoarcă pe ore, cel mai bine este să nu le ocupați.

Cei plecați în concedii

Ocuparea unei catedre care aparține unui profesor aflat în concediu fără plată sau în concediu de creștere a copilului, fără să exagerăm, este la fel de riscantă. Cel aflat în concediu se poate răzgândi și poate reveni oricând la catedră.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -