În timp ce sindicatele tac, elevii cer demiterea ministrului Educației pentru amânarea creșterii salariilor cadrelor didactice

Date:

Sindicatele tac suspect

De ce tac sindicatele din educație în aceste vremuri dificile? Cu câteva excepții de lideri care nu și-au uitat menirea, tăcerea pare a fi cuvântul de ordine în zona sindicală. Mai marii celor două federații sindicale – FSE „Spiru Haret” și FSLI – nu au catadicsit să reacționeze la anunțul ministrului Educației și al premierului Cîțu privind amânarea creșterilor salariilor cadrelor didactice.

O întrebare legitimă?

Ca urmare a lipsei unei reacții sindicale coordonate, nu puțini sunt cei care se întrebă pentru ce mai sunt plătiți liderii celor două federații sindicale. Totuși, ale căror interese le reprezintă?

Asociațiile elevilor

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBC), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) au luat fața sindicatelor și au reacționat față de neacordarea creșterilor salariale. Acestea solicită demiterea ministrului Educației pentru această amânare.

Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creșterii salariale, calitatea actului educațional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient. Mai mult, tinerii din zilele noastre nu sunt motivaţi de salariul mic de profesor şi aleg alte cariere, ducând la o lipsă majoră de cadre didactice dedicate acestei profesii. Astfel, școlile ajung să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul școlar 2019-2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educației. Considerăm faptul că ministrul a dat dovadă de un profund dezinteres atât faţă de profesori, cât și față de întregul sistem de învățământ.

A periclitat constant

Elevii susțin că actualul ministru al Educației a periclitat asigurarea unui sistem de învățământ.

ACESTA NU A DOVEDIT DE-A LUNGUL TIMPULUI FAPTUL CĂ ARE ÎN PRIM-PLAN BUNĂSTAREA ELEVILOR SAU A PROFESORILOR, PERICLITÂND CONSTANT ASIGURAREA UNUI SISTEM DE ÎNVĂȚĂMÂNT CALITATIV. ÎN ACEST SENS, SOLICITĂM REVOCAREA DIN FUNCȚIE A MINISTRULUI SORIN CÎMPEANU AVÂND ÎN VEDERE DEZINTERESUL CONSTANT FAȚĂ DE EDUCAȚIE ȘI LIPSA DE RESPECT ACORDATĂ ACTIVITĂȚII CADRELOR DIDACTICE!

Conducere fermă

Conform asociațiilor menționate mai sus, ME are nevoie de o conducere fermă.

Ministerul Educației are nevoie de o conducere fermă, nu de indivizi siniștri care își bat joc de toți actorii sistemului de învățământ, de la profesor la elev. Sorin Cîmpeanu a dovedit în mod repetat faptul că este incompetent și deconectat de la realitatea sistemului de învățământ, refuzând să ia măsuri reale care să crească calitatea acestuia. La momentul actual elevii și profesorii au fost abandonați de către autorități, în urma anunțurilor făcute de ministru. Astfel, rectificarea bugetară nu va crește salariile profesorilor, nu va da transport gratuit elevilor, și multe altele. Profesorii au nevoie de salarii decente pentru a-și desfășura activitatea, iar amânarea creșterii salariale este inacceptabilă. Consider că domnul ministru ar trebui să reflecte intens cu privire la activitatea sa în cadrul ministerului, activitate nulă din punct de vedere al rezultatelor, și dacă într-adevăr ține la educația din țara aceasta, să își dea de urgență demisia, pentru că este clar că prezența lui în instituție nu aduce nicio contribuție nimănui”

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
1.2K Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap