Ministru Educației a venit cu „explicații” referitoare la declarația prin care și-a urcat în cap profesorii

Trebuie citite

Ministrul Educației

Ministrul Educației a venit cu explicații privind o declarație recentă prin care a reușit să amplifice tensiunile din sistemul educațional.

Să se odihnească puțin

Explicații ministeriale

Acestea sunt explicațiile ministrului Educației.

MODERATOR DIGI24: 

Adică îi puneți să-și ia concediu de odihnă forțat?

MINISTRUL EDUCAȚIEI:

Nu am răspuns și nu o să răspund. Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească. Dacă nici nu ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici să ai motive cu certificare medicală pentru care să nu te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact

MODERATOR DIGI24: 

Ce înseamnă momentul în care așteptați din partea acestor profesori să se odihnească puțin? Nu le veți permite accesul în școală?

MINISTRUL EDUCAȚIEI:

Înseamnă că vom analiza din perspectiva legală toate soluțiile, iar soluția optimă va fi avansată în data de 1 – 3 septembrie, când va apărea acest ordin de ministru și va respecta întocmai cadrul legal, fără niciun fel de discriminare și fără a exceda Codul Muncii, dreptul la muncă

Fără scuze

Din păcate, explicațiile sale nu au venit și cu scuzele de rigoare. Acest fapt a fost taxat de profesorul Nicu Cotescu, liderul Sindicatului Învățământului „Spiru Haret” Dolj.

Puțină empatie și respect nu ar strica!Interventiile au avut un oarecare efect asupra ministrului Educației.Deși ar fi trebuit scuze publice, vis-a-vis de declarația defectuoasă, impardonabilă ,,…nu concediați… să se odihnească puțin”, totuși întrebat în această seară de o jurnalistă de la digi 24, domnia sa, parcă s-a jenat puțin, a revenit la un răspuns mai decent.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -