Victima ar trebui să se simtă recunoscătoare?

Trebuie citite

Revoltător!

Este deja cunoscut de toată lumea cazul profesoarei de la Colegiul “Spiru Haret” din Ploiești care, pe data de 29 ianuarie a fost înjunghiată de un fost elev chiar în fața cancelariei. S-a discutat mult atunci pe tema siguranței elevilor și a cadrelor didactice în unitățile de învățământ.

S-a lucrat cu spor…

După producerea nefericitului eveniment, o comisie formată din angajați ai colegiului a anchetat incidentul și a întocmit un proces verbal. Ei bine, dacă ar fi să dăm curs acelui document, profesoara înjunghiată ar trebui să fie recunoscătoare comisiei că nu a propus și sancționarea sa cu 10% din salariu timp de trei luni, așa cum s-a întâmplat în cazul paznicului. Asta deoarece, în urma cercetării efectuate, atât paznicul cât și victima au fost găsiți vinovați de încălcarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Aberant!

În cazul paznicului, lucrurile sunt clare, este plătit pentru pază. În cazul profesoarei, care  a avut ghinionul de a fi de serviciu în ziua respectivă, situația este aberantă. Regulametul de Organizare și Funcționare prevede următoarele responsabilități ale profesorului de serviciu, pe lângă orele de curs:

“Profesorul de serviciu asigură desfășurarea procesului de învățământ în bune condiții, îndrumând și controlând activitatea din școală (clădirea școlii, atelierelor, cămin băieți, curtea școlii), având următoarele atribuții: alin. 4 supraveghează intrarea elevilor în școală, împreună cu portarul”.

Ce înțelegem de aici? Că profesorul de serviciu, în cazul în care are loc vreun incident în școală, nu prea are cum să scape de sancțiune. Ar avea o șansă dacă se “concentrează” un pic și reușește în ziua respectivă să fie prezent(ă)  în mai multe locuri simultan. Simplu pentru profesori, imposibil (deocamdată) pentru restul lumii. Ne întrebăm ce soluții s-au găsit pentru a preveni astfel de incidente, în afară de stabilirea vinovaților și pedepsirea lor.

Vezi mai jos rezultatul anchetei – sursa: ziarulincomod.ro

Victima este vinovată - laclasă.ro

Ne întrebăm și noi

Oare de ce se mai cheltuie banii pe paznici când, conform aceluiași Regulament, profesorii de serviciu ar trebui să asigure paza unității? Și de ce un cadru didactic, trebuie să presteze servicii de pază când pregătirea sa este pentru cu totul altfel de activități?

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -