Răzbunarea sistemului?! Iosifescu: „declarațiile mele au condus la demararea controalelor la ARACIP”

Trebuie citite

Iosifescu

Șerban Iosifescu, fostul președinte al ARACIP, într-o postare pe Facebook, își exprimă o banuială întemeiată, practic, avută și de alții. Acesta, dacă vă mai amintiți, a fost singurul oficial din sistemul educațional care a luat apărarea cadrelor didactice în fața presiunilor mizerabile la care acestea au fost supuse în perioada pandemiei din epoca de tristă amintire „Anisie”. Vă invităm să recitiți aici declarația fostului președinte al ARACIP, este mai actuală ca oricând.

Preluare

Datorită importanței, laclasă.ro preia în întregime declarația domnului Șerban Iosifescu.

Cine a urmărit paginile mele de FB, blogul și cele spuse și scrise cu alte ocazii poate a remarcat că pozițiile mele critice au fost argumentate, întotdeauna, de rezultatele cercetării și de practici (pe care le consider bune) în conceperea și realizarea politicilor publice. Nu am atacat, niciodată, persoane (deși am fost atacat, personal, de nenumărate ori).

În ultimul an am fost mai puțin activ în mediile sociale – din mai multe motive. Principalul motiv a fost să ”netezesc” relația mea cu conducerea Ministerului Educației. Mulți actuali și foști miniștri, secretari de stat, parlamentari, înalți funcționar publici m-au certat, de-a lungul anilor, pentru diverse afirmații făcute în spațiul public. Cu consecințe: de exemplu, ne-au trebuit 5 ani să obținem HG pentru noile standarde și noua metodologie (au fost cel puțin 8 reiterări ale propunerilor, momente când luam tot procesul de la început) – în timp ce alți ”purtători de interese” obțineau o HG în două săptămâni… Considerând de bun augur aprobarea celor două HG (metodologie + standarde), în noiembrie 2020, am considerat că este bine ca, în timpul în care mai sunt la ARACIP (reamintesc, am rămas doar pentru implementarea noului sistem de calitate), să nu creez tensiuni suplimentare.

Declarațiile de susținere a profesorilor

În plus (al doilea motiv) a fost și bănuiala că declarațiile mele au condus la demararea controalelor la ARACIP – cu stresul aferent, complet nemeritat, îndurat de colegii mei.

Aceste motive dispărând și pentru a-mi apăra imagine și reputația profesională, voi reveni în arena publică pentru că e nevoie de echilibru: nu pot lăsa fără răspuns noul val de noroi inițiat la adresa mea și a instituției păstorite timp de 15 ani. Ca outsider pot, acum, mai mult ca înainte, să spun lucrurilor pe nume (desigur, cu argumente) – nu trebuie să mai menajez pe nimeni.

Anticipând o astfel de situație, mi-am cumpărat, acum două luni, domeniul serbaniosifescu.ro. În circa o lună (nu mă așteptam la o demitere chiar atât de rapidă) voi ieși și cu un site personal, unde veți găsi informații la zi, bune practici în educație – de la noi și de aiurea, postările de pe blog, linkuri către paginile mele de FB și multe altele.

De mâine – la fondul problemei.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -