joi, aprilie 2, 2020

Înainte de a pierde timpul pe platformele educaționale, citiți declarația președintelui ARACIP

Util

Ce poți face dacă te trezești cu ministrul Educației în clasă?

D-ale educației Recentele vizite neanunțate ale ministrului Educației, doamna Monica Anisie, precum și atitudinea...

Acestea sunt prioritățile tale la începutul semestrului 2

Priorități Vă propunem un articol destinat cadrelor didactice intrate recent în învățământ. Desigur, și...

Informații importante referitoare la mărirea salarială din ianuarie 2020. Le cunoști?

Mergem pe premiza că deții aceste informații (detalii). Practic, de la 1 ianuarie 2020, angajații din sistemul educațional vor primi mai mulți bani

ARACIP

Șerban Iosifescu, președintele ARACIP, acuză apariția unor forme de bullying la adresa profesorilor, haosul și graba factorilor de decizie din MEN, inspectorate și școli. Ba mai mult, acesta scoate în evidență și presiunea la care sănătatea copiilor este supusă.

Lipsiți de bază legă, de la mai marii MEN până la directorii unor unități de învățământ pun presiune pe cadrele didactice pentru a lucra pe fel și fel de platforme mai mult sau mai puțin reglementate ori educaționale.

Văd că încep să apară forme de (cyber, deocamdată) bullying la adresa profesorilor: să intre pe site-uri, să facă, să dreagă, să recupereze materia online că altfel îi facem de rușine pentru că își iau salariile degeaba etc. – în condițiile în care nu există bază legală, nu există platforme și conținuturi cu calitatea asigurată, nu toată lumea are acces online acasă, nu toți profesorii au fost formați pentru așa ceva etc.

Repede, haotic și prost?

Graba cu care reprezentanții MEN au venit cu astfel de soluții este sancționată dur de președintele ARACIP


Nu avem nici evidența clară a profesorilor care au utilizat, măcar o dată, o platformă de învățare online (știu, au fost multe proiecte pe bani europeni, care au presupus accesul pe astfel de platforme – dar nu avem nici aici evidențe clare: câți, ce, cum, cât etc.).
Deci, chiar e bine să facem, orice – repede, haotic și prost? Doar să ARĂTĂM că facem ceva?


Reamintesc un lucru verificat: dezînvățarea, urmată de reînvățare, este mult mai dificilă decât învățarea ”nouă”.
Și niște întrebări (poate de gâgă): ce și cum poți ”recupera” online la clasa pregătitoare? Dar la grădiniță? Mai susținem limitarea accesului copiilor mici la ecran? Ne mai aducem aminte de studiile despre dependența de ecran și despre efectele nocive ale statului prea mult online?

Încă ceva

Și o sugestie: în grupurile de lucru pentru facilitarea învățării online să fie cooptate și cadre didactice: 1. Aproape de pensie. 2. Care au puțină spre deloc experiență online. Dacă vor fi numai tineri ”digital natives” care se ocupă de problemă, explicațiile date (în webinars, materiale scrise etc.) vor fi în limba păsărească pentru foarte mulți. Să nu uităm, de asemenea, că multe cadre didactice nu știu engleza – deci, ne trebuie platforme, softuri, materiale de formare în limba română.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Ultimele Știri

Hopa! Se pregătește o tăiere salarială???

Până în prezent, din câte știm, în nicio țară afectată de pandemie nu s-a pus problema unor...

Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar?

Materia restantă Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook, cere actualului ministru al Educației o serie de lămuriri privind situația...

Monica Anisie face precizări importante referitoare la predarea online. Vezi ce nu trebuie să faci

Predarea online De ceva vreme, predarea online este un subiect important pentru cadrele didactice. Confuzia, trebuie să recunoaștem asta,...

Această scrisoare trimisă de ministrul Educației tuturor cadrelor didactice trebuie citită

Redăm integral scrisoarea adresată cadrelor didactice: Stimați colegi, Traversăm cu toții o perioadă plină de provocări...

Se solicită ca MEC să adopte un set de măsuri referitoare la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Într-un comunicat de presă, USR solicită MEC adoptarea unui set de măsuri privitoare la desfășurarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Printre măsurile propuse se află și amânarea pentru luna August a defășurării acestor două examene naționale.

More Articles Like This

9.9K Shares
Copy link
Powered by Social Snap