MEN încurajează datul cu părerea – Chestionar pus în circulație

Trebuie citite

Oricine se pricepe

Oricine se pricepe la a-și da cu părerea. Iar la educație, ca și la fotbal sau oricare alte domenii de actualitate, tot românu-i mare expert. Cu atât mai mult când se poate exprima online, la liber, fără a fi nevoie să se identifice în vreun fel (cu nume, e-mail etc.). Are acum ocazia să demonstreze de ce e-n stare, fără a-și asuma vreo consecință. O fi ceva ne potrivit în asta? Doar toți suntem oameni de bună credință, nu-i așa?

Chestionar MEN

O fi ceva nepotrivit în faptul că MEN (Ministerul Educației Naționale) a lansat un chestionar în care publicul (elevi, profesori și alte categorii) își poate exprima percepția asupra a numeroase aspecte ce țin de sistemul educațional? Absolut nimic, lăudabilă inițiartivă!

La liber

O fi cu adevărat bine intenționat ministerul în cauză lăsând oricui posibilitatea de a completa acest chestionar și de a trimite datele fără a i se cere să se identifice în vreun fel? Aici e DISCUTABIL? Oare câți dintre cei ce-l vor completa o vor face cu sinceritate și cu bună credință? Să sperăm că majoritatea…

Comunicat

Preluăm mai jos textul comunicatului de pe site-ul MEN. Îl puteți consulta în original aici.

Data publicării:
Joi, 19 Martie, 2020
Ministerul Educației și Cercetării a lansat un amplu proces de revizuire a modului în care se organizează în România pregătirea personalului didactic. Prima acțiune a acestui proces este aceea de realizare a profilului de competențe ale cadrului didactic, iar în acest sens, Ministerul Educației și Cercetării a realizat un chestionar pentru opinia publică.

Ministerul Educației și Cercetării a propus, pentru anul universitar 2020-2021, bugetarea de locuri pentru programe-pilot de masterat didactic. Grupul de lucru format cu acest obiectiv va propune un profil de competențe ale cadrului didactic, astfel încât să poată fi structurat programul de pregătire profesională.

Procesul de elaborare a acestui profil de competențe va cuprinde mai multe activități, printre care și o consultare publică a părților interesate, prin intermediul unui chestionar, disponibil în perioada 19 martie – 5 aprilie 2020, aici: https://profilcd.questionpro.com.

În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării invită toate persoanele interesate să completeze acest chestionar.

Considerăm că opiniile fiecărui actor implicat în procesul educațional sunt importante și contăm pe un număr cât mai mare de răspunsuri pentru a înțelege cât mai bine așteptările din societatea românească.

Răspunsul va fi anonim și va fi utilizat doar pentru demersul de cercetare realizat de Ministerul Educației și Cercetării.

Chestionar (click aici)

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -