Profesorii sunt victimele bullying-ului promovat de Orban și Anisie iar sindicatele nu mișcă un deget

Trebuie citite

Bullyng

Atacurile tot mai dese ale lui Ludovic Orban la adresa cadrelor didactice tind să devină bullying în toată regula. Victimele acestui fenomen sunt cadrele didactice din întreaga țară. În tot acest context tot mai tensionat, în care profesorii sunt tot mai amenințați de cei care sunt obligați să le asigure condiții optime pentru a putea lucra, sindicatele nu mișcă un deget.

Amenințați cu concedierea

Nu puțini sunt profesorii care refuză să predea online, asta pe bună dreptate. Aceștia se tem pentru siguranța datelor personale, pentru imaginea proprie și nu doresc să își folosească bunurile proprii pentru îndeplinirea unor sarcini de serviciu. Atitudinea acestora este corectă, asta în condițiile în care MEC și Guvernul României nu au mișcat un deget în direcția dotării unităților de învățământ cu aparatura necesară. Practic, profesorii au ajuns să subvenționeze sau să înlocuiască cu bunuri proprii ceea ce MEC ar fi trebuit să ofere.

Declarația lui Orban

Declarația video este plasată la finalul acestui material.

Nu pot accepta ideea că există cadre didactice care refuză să îşi exercite profesia şi chiar misiunea. Un profesor care nu face lecţii online acolo unde este necesară organizarea acestor lecţii online, dacă din zece ore face numai şase ore, patru ore, nu mai trebuie plătit, este simplu. Iar, dacă, refuză să predea online, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta în sistemul de educaţie, pentru că un profesor are obligaţia să se adapteze la orice situaţie. Job-ul lui este să transmită informaţii, cunoştinţele de la materia respectivă şi, în mod evident, şi multe alte valori, principii, să fie un model, dar are obligaţia să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoştinţe. Să fim cinstiţi, online-ul este deja un lucru care există în viaţa noastră. Toţi avem, cei mai mulţi conturi de Facebook, ştim ce înseamnă live-uri, cum să nu poţi să te adaptezi să predai online

Presiuni ilegale

Presiunile, intimidările și amenințările fățișe, tot mai intense și des întâlnite, venite din partea guvernanților pentru-ca profesorii să își folosească bunurile personale în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, faptul că nu li se indică clar pe baza cărui articol ar putea fi băgați în comisia de disciplină și/sau concediați, extrem de desele modificări ale regulamentelor, neclaritatea acestora în contrast cu cerințele MEC, faptul că nu sunt apărați în fața infractorilor informatici, dar și faptul că nu au niciun control asupra datelor personale și imaginii proprii, toate acestea sunt elemente de bullying în toată regula.


Până în prezent, și nu exagerăm, Guvernul Românie nu a făcut decât să intimideze, forțeze, umilească și să terorizeze acele cadre didactice care doresc să muncească în condiții de siguranță și nu folosindu-se de aparatura personală.

Sindicatele nu mișcă un deget

Ați văzut vreo reacție oficială din partea mai marilor celor două federații sindicale? Din câte se pare, situația este roz pe la vârful sindicatelor. Ne întrebăm pentru ce mai încasează cotizația din moment ce nici măcar nu mai mimează mârâitul la guvern. Alo, domnu’ Nistor, domnu’ Hancescu…? Ale cui interese reprezentați?

Video

Declarații de presă

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban după vizita de lucru la Ministerul Educației#LudovicOrban #GuvernulRomaniei #MinisterulEducației

Geplaatst door Guvernul României op Vrijdag 2 oktober 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -