Ce s-ar fi întâmplat dacă aceste două doamne profesoare ar fi ripostat?

Date:

Întrebări?

Cum reacționați dacă o fată de 17-18 ani face mișto de voi, ca în acest video, în timp ce vă înregistrează cu telefonul mobil cântându-vă versuri golănești?

Nebuna mea, hai la cimitir ,

Hai la cimitir să te îngrop puțin

Să fim noi doi, numai noi doi și lopata dintre noi

Să te vadă lumea fată că tu ești o terminată…

Dar cum ați reacționa dacă un „smardoi” v-ar amenința cu bataia de față cu toată clasa (ca în acest exemplu)?

2 doamne profesoare

Fără voia lor, două doamne profesoare au devenit victimele publice ale unui sistem ce nu asigură securitatea cadrelor didactice și elevilor. Două știri au spart liniștea acestui sfârșit de săptămână și ne-au reamintit că trăim în România. Dacă nu ați urmărit imaginile, vă invităm să le accesați aici (știrea 1) și aici (știrea 2). Știm, sunt dureroase dar trebuie văzute!

Întrebarea care se pune

Întrebarea care se pune ține de speculații „…dacă s-ar fi întâmplat altfel”. Dacă ar fi intrat în joc o corecție fizică, un spray lacrimogen ori poliția? Instant atenția ar fi fost mutată de la golăneala celor doi la reacția nepermisă a cadrelor didactice. Dacă reacția celor două cadre didactice ar fi fost mai dură, presa, politicul, reprezentanții societății civile și elevii ar fi reacționat dur. Ei bine, nu a fost așa.

Exercițiu de imaginație


Mai mult ca sigur, imediat ce faptele s-ar fi produs:

  • Din start și fără să îi invite nimeni, ar fi țipat ca din gură de șarpe tot felul de specialiști în educație care nu au predat o oră în viața lor dar sunt numai buni de dat cu părerea prin politicile din sistem. Desigur, cereau insistent mai puțină materie în școli prin regândirea acesteia după model finlandez sau japonez, iar depsre securitatea profesorilor nu ar fi zis nimic
  • Nici numeroși reprezentanți ai asociațiilor de părinți nu s-ar fi lăsat mai prejos, păi cum așa! Printre două „dezacoarde” și pierderi de idei, unii ar fi fost foc și pară pe profesorii îmbuibați care stau doar 4 ore pe zi la școală și au 4 ani concediu pe an. Nimeni nu ar fi spus un cuvânt despre faptul că înregistrarea orelor este ilegală, cei 7 ani de acasă pe care ar fi trebuit să le aibă odraslele ar fi devenit subiect TABU etc. Ba mai mult, unii părinți mai revoluționari din fire ar fi dorit să facă liste de înscriere pentru a-i asista la ore pe profesori (detalii aici).
  • De la înălțimea lor de absolvenți de facultăți private, numeroși politicieni ar fi lansat nestemate ipocrite, asta indiferent de partidul din care fac parte. Ca de obicei, ar fi reiterat 2 priorități: reducerea greutății ghiozdanului prin reducerea numărului de ore, mai precis concedieri în rândul profesorilor; obligarea profesorilor de a trece pe la fel și fel de cursuri de pregătire suplimentară, neapărat susținute de firmele de casă și niciodată decontate de către școală.
  • elevii, ei bine elevii, ar fi vrut și mai multă libertate.

În loc de concluzie

Citește acest material în care îți sugerăm câteva modalități de supravițuire și încearcă să te aperi singur. Statul nu a făcut din cetățenii săi o priooritate!

P.S.

O să vă rog să vă gândiți și să îmi spuneți dacă ați auzit de vreo reacție venită din direcția MEN, a politicului, în sprijinul celor două profesoare?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
265 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap