Cadrele didactice sunt sub atac! Vezi cum să supraviețuiești

Trebuie citite

Cadrele didactice

De ceva vreme, numărul atacurilor îndreptate împotriva sistemului de învățământ este în creștere. Sunt mediatizate tot mai multe situații de pe urma cărora cadrele didactice au avut de suferit. A merge după ideea că …”mie nu o să mi se întâmple una ca asta…” este cea mai proastă alegere.

Fă-ți temele

Temele bine făcute te vor ajuta să preîntâmpini situații ce pot deveni mai mult decât sensibile. Încearcă să fii cu un pas înainte, să stăpânești tehnologia și legislația, să fii ferm și să nu renunți.

5 sfaturi de care să ții cont

Nu te lăsa înregistrat

Sub nicio formă nu trebuie să permiți existența unor dispozitive mobile deschise la ora ta. Legea este clară, de partea ta și nu dă posibilitatea elevilor să folosească telefoanele în timpul orelor fără acordul cadrului didactic. Fii ferm! Pentru detalii referitoare la modul în care poți fi înregistrat pe ascuns, îți recomandăm să accesezi acest material.

Pune limită părinților

Persoanele din afara sistemului nu îți pot impune ce să faci. Este foarte grav dacă le permiți amestecul în treburile tale. Sunt toate șansele ca lucrurile să se tensioneze rapid, ca gestul tău să însemne în mintea lor că ești incompetent și slab. În plus, ai grijă și cui dai numărul de telefon sau pe cine accepți în listele de prieteni de pe diversele rețele de socializare. Nu uita, avem și noi o viață privată și un program de lucru.

Ochii pe Internet

De câteva ori pe lună, vrei nu vrei, fă ceea ce ți se spune aici. În plus, stai și cu ochii și pe Facebook, YouTube și TikTok. Despre această din ultimă rețea, la mare căutare în rândul tinerilor, s-a scris aici.

Fii la curent cu prezentul

Încearcă să folosești cât mai mult tehnici moderne de predare, aplicații și materiale din prezent. Elevii vor fi cu mult mai interesați, iar satisfacția muncii va crește.

Ai drepturi!

De ce să depinzi de bunăvoința colegilor? În fond, ai acces la tot felul de informații prin intermediul Internetului, chiar dacă procesul de documentare este de durată. Odată ce ai identificat ce drepturi ai, nu ezita să le ceri. Vei vedea că micile victorii personale te vor ajuta. În fond, de ce să trecem în tabăra frustraților…?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -