Bullying pe tema vaccinării profesorilor de la cel mai înalt nivel. Ministerul Educației pune presiune

Trebuie citite

Bullying-ul continuă

Ministrul Educației s-a adaptat foarte bine pandemiei și tendințelor modei din „Cabinetul Câțu”. Rămas fără probleme de rezolvat în sistemul educațional, unde școlile sunt închise și totul merge ca la carte, conform planului, distinsul ministru Câmpeanu a continuat să testeze reacția profesorilor și a societății civile prin rearuncarea aceleași nade. Ce să mai, moda perdelelor de fum lansate de predecesorii săi este dusă mai departe, asta în lipsa realizărilor importante. În acest sens, Câmpeanu a reîncălzit o ciorbă, deja expirată, cea a vaccinării cadrelor didactice, aruncând în gura părinților ceea ce el pare că visează – sau este îndemnat să viseze – noaptea.

Cu capul înainte…

Cu o ușurință demnă de invidiat, într-o conferință de presă desfășurată marți, 13 aprilie, ministrul Educației a mai pus ceva presiune pe cadre didactice care nu s-au vaccinat. Face acest lucru fără să aibă vreo bază legală și profund conștient de faptul că vaccinarea este un act medical voluntar ce nu poate fi impus de nimeni, nici măcar de către părinți, fie ei și de partid. Din păcate pentru foarte mulți decidenți, încă trăim într-o democrație și avem LIBERTATEA de a alege ceea ce considerăm că este bine pentru noi, drept pentru care s-a murit în Decembrie 1989.

E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple

Ministrul “agent de vânzări”?

Rațiunea care a stat la baza acestora declarații este greu de înțeles. Ministrul promovează vaccinarea mai ceva ca un agent de de vânzări, asemeni colegilor săi din Guvern. Pentru a fi mai „convingător”, acesta a adus și o notă personală, nu că ar interesa pe cineva sau ar servi drept argument. Acesta susține că în familia dumnealui sunt 3 cadre didactice, toate imunizate împotriva „noului virus”.

Unde este echidistanța?

Bullying-ul la care îi supune pe profesorii este din ce în ce mai evident, continuare „firească” a celui din mandatul doamnei Anisie – citește aici. În plus, ministrul pare că a uitat ceea ce înseamnă echidistanța, atitudine cerută de funcția pe care o are. Nu poți obliga pe nimeni să lucreze online pe motiv de nevaccinare, pur și simplu nu există bază legală și nici constituțională. Discriminarea este evidentă iar orice proces deschis pe acest subiect poate fi câștigat cu ușurință.

Presiune din parte guvernului?

Pentru a fi mai credibil ministrul ar fi trebuit să îi prezinte pe cei care pun presiune pe profesori să se vaccineze. În lipsa acestor dovezi, ne întrebăm, ca toată lumea de altfel, dacă presiunea nu o fi doar din partea guvernului/Ministerului Educației?

Nu au logică

Logica, nu că ar fi o noutate, pare că lipsește din multe măsuri ale guvernului. Cum poți să insinuezi ca profesorilor nevaccinați să li se interzică accesul la școală în condițiile în care elevii, cât și majoritatea părinților/rudelor acestora, nu sunt vaccinați?

Care-i strategia?

În lipsa unei baze legale, decidenții care practică bullying-ul au o strategie simplă și extrem de eficientă. Creearea unei stări de instabilitate și zăpăcirea de cap a celuilalt, îl va determina să ajungă la ideea/concluzia când nu mai are ce face. În acest mod, extrem de simplu, în căutarea confortului psihic, celălat se va vaccina. Practic, autoritățile nu te obligă să te vaccinezi, decizia, în final, ți-a aparținut doar ție.

Autorităților nu le pasă

Autoritățile române au demonstrat deja că nu iau în serios cazurile nefericite apărute în presă și puse pe seama vaccinării. În tot acest timp, guverne mai responsabile din afară tratează problema diferit. În condițiile în care tot mai multe decese sau probleme medicale sunt asociate vaccinului, cel puțin până la clarificarea acestora, precauția ar trebui să fie cuvântul de ordine. Aruncând o privire asupra statisticilor vaccinării constatăm că societatea românească este una extrem de precaută și nu se aruncă cu capul înainte precum decidenții de la vârful statului.

2 Sondaje

Luminează-ne! Îți solicităm opinia ta. Întră în grupul Facebook al site-ului laclasă.ro și răspunde la cele 2 sondaje inițiate în acest scop.

Răspunde la sondaje, aici.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -