Ministrul Educației îi atenționează pe profesori, părinți și elevi

Trebuie citite

Din câte se pare

Din câte se pare, la urechile ministrului Educației au ajuns informații referitoare la utilizarea unor auxiliare școlare „neaprobate” de minister. Reacția acestuia, însoțită de un avertisment public, nu a întârziat să apară.

Vezi lista auxiliarelor aprobate aici

Din păcate

Datorită modului rapid în care au evoluat lucrurile în scandalul auxiliarelor școlare, a deciziilor pripite, s-a ajuns la situații incredibile. Vă invităm să citiți textul ministrului și replica primită din partea autoarei respectivului auxiliar.

Atenționarea ministrului

„Ministerul Educației Naționale nu a avizat acest auxiliar pe care îl regăsim în unele unități școlare. Apare pe copertă „Avizat Ministerul Educației Naționale 2017”
Am dispus departamentului juridic al ministerului să sesizeze organele abilitate.
Le reamintesc tuturor cadrelor didactice, elevilor și părinților: Art. 69 alin (1) din Legea Educatiei Naționale: „În unităţile de învăţământ de stat sau particulare se utilizează manuale şcolare şi alte auxiliare didactice APROBATE de Ministerul Educaţiei Nationale.”

Răspunsul

Dată fiind gravitatea situației, autoarea respectivului auxiliar nu a ezitat să îi răspundă ministrului.

„Domnule ministru! Cartea are avizul nr 2232/iunie 2017! A fost tipărită in iulie, iar OM -ul dvs. a aparut in august… editura ofera spre vânzare tirajul tipărit, avizat. Niste părinți au comandat cărțile pe site-ul editurii. Le-a placut, asta e! Eu am muncit un an sa le scriu. Apropos! Prima carte pe care mi-am pus numele pe coperta a fost editata de EDP prin anii ’90. Scriu versuri, proza si nu doar pentru copii. De ce îmi terfeliti numele? Scriu pentru editura Diana pe baza de contract de autor si imi platesc toate darile la stat. Hypermarketurile sunt pline de caiete Litera cu Aviz MEN 2017 pe ele. Pe acelea nu le vedeti? Ca pe multe altele care se vand fara factura in scoli si grădinițe? Editura Diana nu vinde decat cu factura. Cred ca e cazul sa dezmintiti informația eronată, atata timp cat cartea avea aviz anterior OM si nu a fost introdusa in grădiniță de editura. Astept sa remediati aceasta problema care îmi aduce prejudicii de ordin moral. Sunt fosta metodista, directoare, inspectoare… cum credeti ca as proceda altfel decat in litera si spiritul legii?”

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -