Legal

Învățătorii și educatorii au scăpat de această obligație costisitoare. Articolul VI a OUG 92/2012 a fost abrogat

Un articol controversat

Articolul VI al Ordonanței de Urgență a Guvernului 92/2012 impunea învățătorilor și educatorilor încadrați în sistemul național de învățământ obligativitatea de a absolvi studiile universitare de licență. Această obligație trebuia îndeplinită în termen de 6 ani de la intrarea în vigoare a acestei ordonanțe. Foarte multe cadre didactice s-a conformat, altele nu.

Art. VI. –

Educatorii și învățătorii încadrați în sistemul național de învățământ au dreptul să își continue activitatea în funcțiile didactice din învățământul preșcolar, respectiv învățământul primar pe care le ocupă, cu condiția absolvirii studiilor universitare de licență, în profilul postului, în cel mult 6 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Abrogat

În ședința Camerei Deputaților de astăzi, 17.10.217, a fost adoptată în unanimitate Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92 din 18 decembrie 2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării. Expunerea de motive a inițiatorului, senatoarea PSD Liliana Sbîrnea poate fi citită mai jos.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + eleven =

CELE MAI POPULARE

La clasă, site-ul dedicat educației.

Informațiile care contează pentru profesori, elevi, studenți și părinți sunt disponibile pe laclasă.ro.

Copyright © 2015-2017 laclasă.ro

To Top