Modificare majoră de la 1 septembrie 2023 pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial

Trebuie citite

Modificare majoră

Noua Lege a învățământului preuniversitar vine cu o modificare majoră începând cu anul școlar școlar 2023-2024. Va fi un mare prilej de bucurie pentru profesori și de întristare pentru unii dintre elevii.

Noile prevederi vor trebui corelate cu regulamentele școlare existente la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Este interzis!

Conform noii legi, telefonul mobil va fi interzis în cadrul orelor de curs de la ciclul preșcolar, primar și gimnazial. Acesta a primit interdicție și pe perioada desfășurării activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ.

Totuși, în situația în care un cadru didactic va solicita elevilor să aducă dispozitivele pentru a le utiliza în scop didactic în cadrul orei, telefoanele mobile vor putea fi utilizate.

Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada desfășurării cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, inclusiv în timpul activităților
educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scop educativ sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ.

Legea învățământului preuniversitar, Art. 106, alin 4

Excepția din timpul pauzelor

Cu totul alta este situația în timpul pauzelor. Legea nu interzice elevilor deținerea și utilizarea dispozitivelor mobile.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -