Iată ce te pot obliga directorii să faci vara asta. Te știi ghinionist?

Date:

Ce faci vara asta?

Conform unei adrese (originalul, aici) pe care ISJ Ilfov a trimis-o tututor unităților de învățământ din raza de acoperire, cadrele didactice ar avea cuprinsă în fișa postului o obligație consumatoare de timp și energie. Participarea în calitate de supraveghetori la examenele naționale pare a fi inclusă în fișa postului, fiind, așadar, obligatorie pentru cei care predau în cliclul primar, gimnazial și liceal.

Referitor la:
Propunerile unităților de învățământ privind cadrele didactice participante la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, 2019.


Având în vederea prevederile Metodologiei de organizare a examenului național de bacalaureat 2011, valabilă și pentru anul 2019, vă solicităm să transmiteți propuneri de cadre didactice care să facă parte din comisiile pentru probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, 2019, conform tabelelor de mai jos (Anexa 1, Anexa 2).


Termen 15. 06.2019.


În mod obligatoriu, fiecare unitate de învățământ gimnazial și liceal va face propuneri de profesori asistenți/membri în comisie.
Pentru profesorii evaluatori fac propuneri unitățile de învățământ liceal.


Propunerile se aproba in Consiliile profesorale si devin obligatorii pentru cadrele didactice respective. Mentionam faptul ca obligatia cadrelor didactice de a participa la examenele nationale face parte din Fisa postului acestora si reprezinta criteriu de evaluare anuala.

Ce spune legea?

Legea educației, la articolul 262, aliniatul a, vine cu precizările necesare.

1) Activitatea personalului didactic de predare se realizează într-un interval de timp zilnic de 8 ore, respectiv 40 de ore pe săptămână, şi cuprinde:

a) activităţi didactice de predare-învăţare-evaluare şi de instruire practică şi examene de final de ciclu de studii, conform planurilor-cadru de învăţământ

Detalii referitoare la modul în care trebuie să îți justifici cele 8 ore de program zilnic, poți lectura aici.

Ce spune MEN

În modelul de fișă a postului existent pe site-ul MEN (descarcă de aici), obligația mai sus amintită nu este prezentă.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
220 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap