MEN sparge concediul cadrelor didactice

Trebuie citite

Concediul profesorilor

Cadrele didactice care lasă corigenți se vor vedea puși în situația de a veni la mijlocul verii pentru examenele de corigență. Nu știm cât de afectați vor fi elevii de canicula de afară și din clasă, cert este că ordinul MEN, despre care o să citiți mai jos, va sparge în două concediul multor profesori. Situația poate fi destul de serioasă în acele cazuri în care cadrele didactice și-au făcut rezervări în avans.

Nota MEN

Conform Notei nr. 3302/DGISSEP/02.11.2018 cu privire la perioadele de desfășurare a examenelor de corigență în anul școlar 2018-2019, acestea vor avea loc în perioada 15-25 iulie.

Pentru anul școlar 2018-2019, perioada de desfășurare a examenelor de corigență, stabilite în baza art, 130 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, cu modificările și completările ulterioare, este 15-25 iulie pentru toate clasele din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional și pentru clasele de stagii de pregătire practică, școală postliceală și de maiștri.

Când nu se poate

Conform documentului citat, în situațiile în care examenele de corigență nu pot avea loc la data mai sus amintită, acestea se pot desfășura în luna august.

La formațiunile de studiu din învățământul profesional pentru care structura anului școlar, stabilită prin planurile cadru în vigoare, nu permite susținerea examenelor de corigențe în perioada 15-25 iulie 2019, la disciplinele de cultură generală care nu se parcurg modular, pentru elevii care nu au promovat aceste discipline, sesiunea de examene de corigență se organizează în perioada 26-27 august 2019.

Tu?

  • De ce s-au grăbit cei de la MEN?
  • Vei mai lăsa corigenți?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -