Cresc salariile în învățământ. Avem și o veste tristă

Trebuie citite

MEC a lansat spre dezbatere publică o Hotărâre de Guvern referitoare la salarizarea, sporurile, indemnizațiile și compensațiile din sistemul de învățământ. Documentul poate fi citit la finalul acestui material, dar și aici, în original. Acesta ar putea fi prețul plătit de cadrele didactice.

Conform proiectului de hotrâre de guvern, începând cu 1 septembrie 2020 salariile din învățământ vor crește la nivelul din 2022, prevăzut în grila de salarizare a Legii 153. Creșterea se aplică salariului de bază.

Art. 1 Personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control din învățământ beneficiază de creșterea salariilor de bază, potrivit art. 38, alin. (4) și alin. (4^1) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Legea-cadru nr. 153/2017, art. 38

Iată ce prevede art. 38 din Legea-cadru nr. 153/2017.

(4^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ beneficiază:

a) începând cu 1 ianuarie 2019 de prima tranşă de 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2018;

b) începând cu 1 ianuarie 2020 de a doua tranşă de 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2018;

c) începând cu 1 septembrie 2020 de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022.

www.mmuncii.ro

Vestea tristă

Sporurile nu se actualizează, aceste rămânând la nivelul din prezent. Acesta fapt este cel puțin ilogic.

Art. 4 Sporurile, indemnizațiile și compensațiile de care beneficiază personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control din învățamânt se stabilesc în conformitate cu prevederile art. 34, alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unortermene, cu modificările și completările ulterioare.

WWW.EDU.RO

Proiectul de hotărâre


Art. 1 Personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control din învățamânt beneficiază de creșterea salariilor de bază, potrivit art. 38, alin. (4) și alin. (4^1) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 2 În anul 2020, salariile de bază precum și majorările/creșterile prevăzute în Legeacadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice la Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8, art. 15, precum și la art. 45 din Legea nr. 5/2020 Legea bugetului de stat pe anul 2020.

Art. 3 În cazul personalului care are salariul de bază la nivelul celui din anul 2022, majorările salariale prevăzute la art. 2 se calculează și se aplică, fiecare, la salariul de bază prevăzut în Anexa I, Capitolul I, Litera A din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Art. 4 Sporurile, indemnizațiile și compensațiile de care beneficiază personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare ș control din învățamânt se stabilesc în conformitate cu prevederile art. 34, alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, cu modificările și completările ulterioare.

Sursa: www.edu.ro

Ce salarii vor fi?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -