5 iunie 2019, liber sau nu? Există și o excepție de la regulă

Date:

5 iunie

Ziua de 5 iunie este o zi specială deoarece se sărbătorește „Ziua Învățătorului”. Conform Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învățământ dar și a structurii anului școlar 2018-2019, această zi are un statut aparte. Deși nu se vor realiza cursuri, elevii și cadrele didactice o vor sărbători prin activități specifice. Cu alte cuvinte, se vine la școală, cu o excepție.

Semnificație

Ziua de 5 iunie poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (n. 5 iun. 1779 – d. 17 sept. 1823).

Ce spune legea?

Art. 8 (1) Părțile convin să sărbătorească pe 5 lunie – Ziua Învățătorului, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice, dedicate acestor evenimente.

(2) În perioada desfășurării acestor manifestări specifice nu se vor presta activitățile prevazute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ.

(3) Comisiile paritare de la fiecare nivel vor stabili, cu cel puțin 30 de zile înainte de evenimentul prevăzut la alin. (1), modul de desfășurare a manifestărilor ocazionate de acesta.

Excepție de la regulă

Conducerea Sindicatului Școala Prahovei a anunțat că miercuri, 5 iunie, de Ziua Învățătorului, nu se învață.

Conform Contractului Colectiv de Munca inregistrat la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, art. 28, alin 4 prevede ca ziua de 5 iunie ( Ziua Invatatorului ) este zi NELUCRATOARE, pentru elevi si pesonalul din invatamant din judetul Prahova.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
77 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap