5 iunie 2019, liber sau nu? Există și o excepție de la regulă

Trebuie citite

5 iunie

Ziua de 5 iunie este o zi specială deoarece se sărbătorește „Ziua Învățătorului”. Conform Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învățământ dar și a structurii anului școlar 2018-2019, această zi are un statut aparte. Deși nu se vor realiza cursuri, elevii și cadrele didactice o vor sărbători prin activități specifice. Cu alte cuvinte, se vine la școală, cu o excepție.

Semnificație

Ziua de 5 iunie poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (n. 5 iun. 1779 – d. 17 sept. 1823).

Ce spune legea?

Art. 8 (1) Părțile convin să sărbătorească pe 5 lunie – Ziua Învățătorului, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice, dedicate acestor evenimente.

(2) În perioada desfășurării acestor manifestări specifice nu se vor presta activitățile prevazute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ.

(3) Comisiile paritare de la fiecare nivel vor stabili, cu cel puțin 30 de zile înainte de evenimentul prevăzut la alin. (1), modul de desfășurare a manifestărilor ocazionate de acesta.

Excepție de la regulă

Conducerea Sindicatului Școala Prahovei a anunțat că miercuri, 5 iunie, de Ziua Învățătorului, nu se învață.

Conform Contractului Colectiv de Munca inregistrat la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, art. 28, alin 4 prevede ca ziua de 5 iunie ( Ziua Invatatorului ) este zi NELUCRATOARE, pentru elevi si pesonalul din invatamant din judetul Prahova.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -