VIDEO – Cel puțin 500 de școli din orașe ar putea fi comasate, sute de oameni rămân fără loc de muncă

Trebuie citite

Reforma Pop

După cum am anunțat aici, Liviu Pop are în plan realizarea unor economii însemnate la bugetul ministerului pe care îl conduce, totul pe seama profesorilor. După ce a negat cu vehemență atât comasările unor școli cât și trecerea la simultan a numeroase clase, actualul ministru al Educației s-a sucit. Rezultatul acestor măsuri este unul singur: locuri de muncă desfințate și creșterea abandonului școlar.

500

Conform unui material semnat Digi 24, Liviu Pop a făcut tristul anunț în cadrul unei conferințe de presă, sub motivația unei rentabilizări a învățământului. Cifra de 500 a apărut ca urmare a unui prim calcul și face referire doar la acele unități de învățământ din mediul urban. Situația este mai dificilă în mediul rural, cu toate acestea, cifrele nu fac referire la aceste zone. Deci, după cum spunea acest lider sindical, mai nou, învățământul este privit precum o fabrică.

Suplinitorii pleacă

Primii care vor avea de suferit de pe urma acestor decizii sunt cadrele didactice suplinitoare care, începând cu 1 septembrie 2018, nu vor mai avea pe ce post să concureze. Odată cu anunțatele comasări, va fi extrem de dificil și pentru titularii unităților de învățământ să își găsească ore. Din păcate, nimeni nu poate garanta siguranța locurilor de muncă.

Video

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -