VIDEO – Cel puțin 500 de școli din orașe ar putea fi comasate, sute de oameni rămân fără loc de muncă

Date:

Reforma Pop

După cum am anunțat aici, Liviu Pop are în plan realizarea unor economii însemnate la bugetul ministerului pe care îl conduce, totul pe seama profesorilor. După ce a negat cu vehemență atât comasările unor școli cât și trecerea la simultan a numeroase clase, actualul ministru al Educației s-a sucit. Rezultatul acestor măsuri este unul singur: locuri de muncă desfințate și creșterea abandonului școlar.

500

Conform unui material semnat Digi 24, Liviu Pop a făcut tristul anunț în cadrul unei conferințe de presă, sub motivația unei rentabilizări a învățământului. Cifra de 500 a apărut ca urmare a unui prim calcul și face referire doar la acele unități de învățământ din mediul urban. Situația este mai dificilă în mediul rural, cu toate acestea, cifrele nu fac referire la aceste zone. Deci, după cum spunea acest lider sindical, mai nou, învățământul este privit precum o fabrică.

Suplinitorii pleacă

Primii care vor avea de suferit de pe urma acestor decizii sunt cadrele didactice suplinitoare care, începând cu 1 septembrie 2018, nu vor mai avea pe ce post să concureze. Odată cu anunțatele comasări, va fi extrem de dificil și pentru titularii unităților de învățământ să își găsească ore. Din păcate, nimeni nu poate garanta siguranța locurilor de muncă.

Video

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
501 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap