Țeapă!!! Nonșalant, ministrul Pop confirmă că salariile bugetarilor nu vor crește de la 1 ianuarie 2018!

Trebuie citite

Țeapă!

Intervievat de Știrile Pro TV, cu o nonșalanță demnă de invidiat, ministrul Pop a confirmat ceea ce sindicatele au spus deja, vezi aici. Conform acestuia, nu va exista nicio majorare salarială reală de la 1 ianuarie 2018, în buget nefiind prevăzute cheltuieli suplimentare.

“De la 1 ianuarie nu e niciun efort bugetar odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.”

Așadar, creșterile salariale de la 1 ianuarie 2018 vor fi doar pe hârtie, un mod de a spune. În realitate, conform PRO TV, la un salariu brut de 2000 de lei, creșterea va fi de doar 2 procente, de 5 ori mai mică față de ceea ce guvernul a promis. Această situație, revoltătoare pentru cei 1,4 milioane de bugetari, se datorează unei noi „strategii’ de impozitare ce se va aplica de la 1 ianuarie 2018. Din acel moment, contribuțiile angajatorului vor fi trecute la angajat, fapt care anulează creșterea salarială. Se pare că suntem singura țară din lume cu o astfel de „strategie” de impozitare. Statul va rămâne cu mai mulți bani în buzunar, mai multe aici și aici.

Bani pentru profesori și medici nu sunt

Aparent, nu sunt bani pentru profesori și medici, în schimb, prin primării, o femeie de serviciu și un muncitor necalificat câștigă mai mult decât un cadru didactic. Citește informații halucinante aici.

Te simți sfidat?

Cresc taxele

Se anunță o iarnă fierbinte, taxele și prețurile vor crește, unii dintre voi ați sesizat acest fenomen. Singurul rezultat va fi scăderea puterii de cumpărare.

Țeapă și de la 1 martie 2018!

Din modul în care s-a guvernat până în acest moment, cam toate promisiunile făcute cadrelor didactice nu au avut efectul scontat: creșterile salariale nu și-au mai atins scopul, din moment ce ele au fost subminate de creșterile de prețuri și taxe, tichetele de vacanță, deși s-a facut mare tam-tam pe acest subiect, au rămas în aer, nu se mai știe nimic despre plata hotărârilor judecătorești, iar mărirea de la 1 ianuarie nu se mai poate numi în acest mod. Așadar, dacă este să analizăm tipicul acțiunilor de până acum, sunt șanse infime ca de la 1 martie 2018 salariile profesorilor să crească cu 25%. Tot de la acea dată, salariile medicilor ar trebui să crească cu 70%.

Tu?

Tu? Ce opinie ai?

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -