Sfidare!!! Un muncitor necalificat, un șofer sau o femeie de serviciu câștigă mai bine decât un profesor

Trebuie citite

Sfidare

Ne plângem că nu avem un act medical de calitate sau că ne pleacă doctorii, sărim în sus că învățământul este la pământ, sau că plătim impozite locale și naționale mult prea mari ori că nu vedem metru de autostradă la orizont, cu toate acestea, nu scoatem pic de zgomot în fața unor aberații care se petrec zilele acestea, sub ochii noștri. Salariile din primării au explodat pur și simplu. Între timp, în educație și sănătate, salariile proaspăt crescute cu țărâita au rămas la fel de mici în comparație cu volumul de muncă, studiile necesare și responsabilitatea aferentă dar și față de explozia veniturilor din primării. În plus, creșterile de prețuri recente au făcut că măririle nici să nu se simtă.

Au explodat salariile în instituțiile locale

S-a facut atâta tam-tam în presa tradițională pe seama creșterii salariilor medicilor și cadrelor didactice încât omul simplu consideră că aceste categorii profersionale stau pe mormane de bani. În schimb, se tace suspect atunci când, pe șestache, salariile în primării și consiliile locale explodează. Nu cred că mai există primar care să nu primească peste 130 de milioane de lei vechi. Salariile șefilor și sefuleților de prin ograda multor instituții locale au explodat la un nivel nesimțit, totul pe banii contribuabililor. Să nu uităm că, pe românește, mulți dintre aceștia nu fac altceva decât să producă și să învârtă hârtii, activitatea lor putând fi rapid înlocuită de un program simplu de PC. Dacă ne uităm la cum arată orașele patriei vedem rapid cât de eficiente au fost cohortele de funcționari. Să nu uităm că numărul acestor funcționari este foarte mare, mult prea mare pentru orice standard.

Aberații

Un muncitor necalificat sau o femeie de serviciu câștigă lejer aceeași sumă pe care o primește un profesor debutant sau cu ani vechime în spate. Un șofer de la primaria Bacău primește un salariu cuprins între 1.813 şi 2.807 de lei. În aceeași locație, un muncitor calificat va fi renumerat cu sume cuprinse între 1.595 şi 2.257 de lei iar unul necalificat va fi plătit cu o suma între 1.450 şi 1.806 lei. Femeile de serviciu de la stat o vor duce cu mult mai bine față de cele care lucrează la privat: între 1.450 şi 1.986.

Păi, comparăm nivelul de pregătire ale acestor persoane cu anii de studiu ai unui profesor sau cadru medical? La privat, aceste posturi nu ar fi remunerate cu sume mai mari de 1500 de lei, la stat, pentru că bani sunt, s-a ajuns la astfel de aberații.

Te invităm să aderi în grupul Facebook „La clasă”. Click aici

Se merită?

Se pune întrebarea dacă se merită să studiezi ani de zile pentru a ajunge să lucrezi în sistemul medical sau școlar, să îți macini sănătatea și nervii când poți lejer să câștigi aceeași sumă ca șofer la primărie, capabil (sau nu) să îndruge 2-3 vorbe.

Concluzie

Realitatea arată că profesorii și cadrele medicale și-au luat țeapă!

P.S.

Astfel de situații sunt complet aberante, provocatoare. Presimt că vom avea un sfârșit de an tumultos. S-a creat o clasă de privilegiați cu salarii rupte dintr-o altă realitate, în timp ce marea masă de angajați abia își trăiesc zilele. Într-o țară în care o femeie de serviciu câștigă mai mult ca un profesor, nu mai există niciun reper, nicio urmă de moralitate și normalitate. Bătaia de joc este pe față și vechea zicală „țara te vrea prost” tind să cred că este un scop al mafiei politice mioritice.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -