Anteție la majorările salariale, “golăneala cu sporurile continuă”. Anunțați sindicatele

Trebuie citite

Un nou avertisment

Cei de la Calculator Salarii Învățământ au tras un nou semnal de alarmă privitor la calcularea corectă a sporurilor, indemnizațiilor sau a compensației tranzitorii care se acordă în învățământ, după caz. Acestea, de ceva vreme, sunt calculate într-un mod incorect, spre paguba cadrelor didactice. Mai grav este că acest mod de calcul va continua și de la 1 ianuarie, în lipsa unei atitudini ferme a sindicatelor pe această temă.

Pe scurt

Pe scurt, legea prevede că de la 1 ianuarie 2018 salariile vor fi majorate cu 25%, având ca punct de reper luna decembrie, în timp ce sporurile vor fi calculate la nivelul salariului din luna decembrie 2016.

Vă invităm să citiți complet mesajul postat de echipa Calculator Salarii Învățământ:

„GOLANEALA CU SPORURILE CONTINUA! După veştile proaste privind tichetele de vacanţă, banii pe hotărâri şi majorările salariale o să vă dau în premieră ALTA VESTE PROASTA pe care toată lumea inclusiv sindicatele omite să v-o spuna.

După cum ştiţi la 1 ianuarie 2018 urmează ca salariile să fie majorate cu 25% iar începând cu 1 martie 2018 se majorează din nou cu 20%. Să vedem textul legii:

Articolul 38 Aplicarea legii
„(3) Începând cu data de 1 ianuarie 2018 se acordă următoarele creșteri salariale:
a) cuantumul brut al salariilor de bază, … , precum și cuantumul brut al sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, … de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, fără a depăși limita prevăzută la art. 25, în măsura în care personalul respectiv își desfășoară activitatea în aceleași condiții;
d) prin excepție de la lit. a), începând cu 1 martie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază, precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcții didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se majorează cu 20% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2018;”

Nimic dubios la majorarea salariului de bază (grila) , dar la majorarea indemnizaţiilor, sporurilor, compensaţiilor tranzitorii etc avem o problemă. De ce? Simplu. Pentru că textul legii spune că acestea se vor majora cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna DECEMBRIE 2017.
Păi în luna decembrie 2017 acestea se calculează ca şi în prezent după cum urmează:
– special, merit şi diriginţie sunt aplicate la salariul de bază din decembrie 2016
– compensaţii, doctorat, rural, practică, simultan şi condiţii se aplică la salariul de bază din luna ATENŢIE IULIE 2016
Să nu uităm că la 1 august 2016 salariile de bază au fost majorate cu 15% iar începând cu 1 ianuarie 2017 salariile de bază au fost majorate cu 200, 300 sau 400 lei, dar în aceste condiţii sporurile au rămas neschimbate.

Dacă până în decembrie 2017 nu se va emite o normă care să aplice CALCULAREA CORECTĂ A SPORURILOR LA SALARIILE DE BAZĂ ACTUALE şi nu la salariile de bază din 19.. toamna, începând cu 1 ianuarie 2018 acestea se vor calcula din nou greşit în dauna profesorilor după cum urmează:
– special, merit şi diriginţie vor fi aplicate la salariul de bază din decembrie 2016 majorate cu 25%
– compensaţii, doctorat, rural, practică, simultan şi condiţii vor fi aplicate la salariul de bază din luna ATENŢIE IULIE 2016 majorate cu 25%

calculator salarii comunicat pagina facebook, la clasă, laclasă.ro

Anunţaţi sindicatele ca să facă demersuri pentru reglementarea prin lege a calculării corecte a sporurilor până maxim la 1 decembrie 2017.
Dati mai departe ca sa se afle din timp si sa nu spuna ca n-au stiut.”

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Prima de carieră didactică: Ce poți cumpăra pentru a nu fi obligat să returnezi banii

Prima de carieră didacticăÎn România, prima de carieră didactică, cu o valoare nominală de 1.500 de lei, poate fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -