Sindicatele și părinții au cerut prorogarea aplicării noilor Planuri-cadru

Trebuie citite

Planuri-cadru

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației, a susținut prorogarea aplicării noilor Planuri-cadru. Într-o postare pe Facebook, acesta expune motivele care l-au determinat să solicite, alături de sindicate, amânarea punerii în aplicare a Planurilor-Cadru.

S-au dezbătut proiectele prezentate în ședința de la CDS.
Au fost depuse amendamente la art 66, s-a cerut, printre altele, prorogarea la implementarea noilor planuri cadru.
Cu toții suntem de acord ca avem nevoie de noi planuri cadru, dar nu făcute pe repede înainte, nu în contextul actual și nu fara o dezbatere care sa țină cont de părerea specialiștilor.
Mi se pare aiurea să aloci un numar de ore, fără să iei în calcul necesarul predarii/învățării/evaluarii pentru dobândirea competențelor specifice/cheie.
Da, sunt de acord că la nivelul cls. a 7 a si a 8 a numarul de ore este prea mare.
Dar avem nevoie de timp, echilibru și fundamentarea acestor planuri cadru.
În rest, încă așteptăm draftul minune… de la MS/INSP.
SPER sa-l avem până la finalul acestui an

Intențiile MEC

După cum ați citit pe laclasă.ro, MEC intenționează să reducă numărul de ore. În acest sens, a publicat un proiect legislativ despre care poți afla detalii aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -