Restructurarea rețelei școlare. Ministrul Pop neagă ceea ce profesorii au aflat de la directori și inspectori

Date:

Val de furie pe pagina lui Pop

Lucrurile în învățământ merg într-o direcție halucinantă, aceasta este opinia generală a cadrelor didactice. Treptat, directorii instituțiilor de învățământ și inspectorii aduc veștile proaste colegilor profesori, cu toate acestea, realitatea este negată de ministrul Educației. Pe pagina sa, acesta a postat un mesaj surprinzător pe care îl redăm în totalitate

Un deputat PNL dezinformează că se închid 1000 de unități scolare. Nu se închide niciuna.
Îi reamintesc deputatului mincinos că în conformitate cu Legea Educației Naționale înființarea și desființarea unităților școlare se face de către consiliile locale și județene. Deci Ministerul Educației Naționale nu are competență pe acest domeniu.
Menționez că astăzi în România funcționează 6867 unități școlare cu personalitate juridică în care avem aproximativ 3 milioane de elevi (2 milioane de elevi în mediu urban și 1 milion de elevi în mediu rural).
Weekend minunat tuturor.

Așadar, credem că nu există școală în România în care să nu se aducă în discuție comasările de clase sau trecerea la simultan. După cum am scris aici, directorii de școli au fost supuși unor presiuni uriașe pentru a accepta restructurarea rețelei școlare. Dacă această restructurare ar viza binele elevului, cu siguranță cadrele didactice ar fi primii care ar accepta-o. Totuți, despre ce bine vorbim atunci când sunt înghesuiți în clase peste 30 de elevi? Până unde putem merge cu economiile?

Pregătită din timp

Citiți ultimele documente ale ministerului și o să constatați că această restructurare este pregătită de multă vreme.

Ce spune ministrul

Referitor la această știre, ministrul educației spune că … „este falsă”.

Realitatea din școli, măsurile care se vor lua, neagă declarația acestuia. Oare să nu cunoască ministrul realitatea din sistem, deciziile pe care ISJ-urile le adoptă, adică cutremurul spre care se îndreaptă învățământul? Un reprezentant al ISJ Olt, într-un interviu pentru un post local de televiziune, spune lucrurilor pe nume – click pe link-ul de mai jos.

VIDEO – VEZI AICI CUM ÎL CONTRAZICE PE POP UN REPREZENTANT AL ISJ OLT

Suntem 300.000

„Suntem 300000, plus familiile, PSD pierde 1 milion de voturi. Felicitari!”

P.S.

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
239 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap