Probleme de salarizare in educatie pe luna decembrie. Vezi adresa FSE „Spiru Haret” către MMJS

Trebuie citite

Decembrie cu surprize

Luna decembrie vine cu un „cadou” mai puțin plăcut pentru unii angajați din învățământ. Aceștia, cu toate că și-au desfășurat activitatea, se pare că nu vor fi remunerați. Statele de plată au fost invalidate pentru personalul didactic auxiliar încadrat prin cumul, cel puțin la nivelul municipiului București. În cazul personalului didactic de predare, remunerarea cumulului de funcții este reglementată corespunzător și nu există probleme, însă există situații deosebite când, în unele unități de învățământ preuniversitar, funcțiile didactice auxiliare sunt ocupate de personal care depășește o normă de muncă de 8 ore/zi.

FSE „Spiru Haret” reacționează

În urma acestui eveniment nefericit, FSE „Spiru Haret” a emis o adresă către Ministerul Muncii și Justiției Sociale în care se aduce la cunoștința doamnei ministru Lia Olguța Vasilescu situația pomenită anterior, considerată, pe bună dreptate, inadmisibilă. Prin această adresă se solicită adoptarea măsurilor necesare pentru ca salariații în cauză să poată beneficia de plata muncii prestate în luna decembrie și, de asemenea, includerea personalului didactici auxiliar în cuprinsul articolului 29 din Legea-cadru nr. 153/2017, în situațiile excepționale când se permite cumulul.

Adresa FSE „Spiru Haret” către Mnisterul Muncii și Justiției Sociale

Vezi mai jos conținutul integral al adresei FSE „Spiru Haret” către MMJS, publicată și pe pagina Facebook a acestei federații sindicale. Click pe imagini pentru a le vedea în original.

Adresa FSE "Spiru Haret" către MMJS, laclasă.ro
laclasă.ro
Adresa FSE "Spiru Haret" către MMJS, laclasă.ro
laclasă.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -