Planul ministrului Educației privind acordarea tichetelor de vacanță

Date:

Tergiversare

Într-o intervenție telefonică la RTV, ministrul Educației, domnul Liviu Pop, a adus lămuriri în privința acordării tichetelor de vacanță. După cum veți sesiza din declarația sa, sunt tot mai evidente semnalele care sugerează o tergiversare a acordării acestor drepturi legale. Autoritățile par, prin lipsa unor măsuri clare, că împing acordarea voucherelor de vacanță spre anul 2018.

„În conformitate cu legea, toţi angajaţii din sistemul de învăţământ vor primi voucherele de vacanţă. Nu mai avem în momentul de faţă discuţii că nu doreşte Ministerul Educaţiei să nu acorde voucherele de vacanţă. Termenul de acordare al acestor vouchere este până la finalul lunii noiembrie, anul viitor. În cele 6 luni din anul acesta şi în cele 11 luni din anul viitor se acordă vouchere de vacanţă pentru prima dată în sistemul de învăţământ. După rectificare, s-ar putea să existe unităţi administrativ teritoriale care vor acorda vouchere pentru învăţământul preuniversitar. Important este ca până anul viitor toţi colegii mei din învăţământ să primească aceste vouchere. Nu există nicio problemă din punctul acesta decât al zilei sau al lunii în care se vor acorda. Ele sunt valabile un an de zile de la data acordării”.

Sindicatele

Poziția sindicatelor din învățământ a fost foarte clară și lipsită de optimism, după cum ați putut citi în cadrul acestor două materiale: Tichetele de vacanță pot fi acordate în trei moduri și Voucherele determină o solicitare de urgență din partea sindicatelor.

Sancțiuni aspre

Guvernul a stabilit un set de sancțiuni extrem de aspre pentru cei care se încumetă să facă afaceri cu voucherele de vacanță. Un material detaliat poți citi aici. Practic, pentru o hârtie care valorează 1450 de lei, în cazul în care nu o folosești în condițiile legii, poți scoate din buzunar sume ce se apropie de 20.000 de lei.

 

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
84 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap