Planul ministrului Educației privind acordarea tichetelor de vacanță

Trebuie citite

Tergiversare

Într-o intervenție telefonică la RTV, ministrul Educației, domnul Liviu Pop, a adus lămuriri în privința acordării tichetelor de vacanță. După cum veți sesiza din declarația sa, sunt tot mai evidente semnalele care sugerează o tergiversare a acordării acestor drepturi legale. Autoritățile par, prin lipsa unor măsuri clare, că împing acordarea voucherelor de vacanță spre anul 2018.

„În conformitate cu legea, toţi angajaţii din sistemul de învăţământ vor primi voucherele de vacanţă. Nu mai avem în momentul de faţă discuţii că nu doreşte Ministerul Educaţiei să nu acorde voucherele de vacanţă. Termenul de acordare al acestor vouchere este până la finalul lunii noiembrie, anul viitor. În cele 6 luni din anul acesta şi în cele 11 luni din anul viitor se acordă vouchere de vacanţă pentru prima dată în sistemul de învăţământ. După rectificare, s-ar putea să existe unităţi administrativ teritoriale care vor acorda vouchere pentru învăţământul preuniversitar. Important este ca până anul viitor toţi colegii mei din învăţământ să primească aceste vouchere. Nu există nicio problemă din punctul acesta decât al zilei sau al lunii în care se vor acorda. Ele sunt valabile un an de zile de la data acordării”.

Sindicatele

Poziția sindicatelor din învățământ a fost foarte clară și lipsită de optimism, după cum ați putut citi în cadrul acestor două materiale: Tichetele de vacanță pot fi acordate în trei moduri și Voucherele determină o solicitare de urgență din partea sindicatelor.

Sancțiuni aspre

Guvernul a stabilit un set de sancțiuni extrem de aspre pentru cei care se încumetă să facă afaceri cu voucherele de vacanță. Un material detaliat poți citi aici. Practic, pentru o hârtie care valorează 1450 de lei, în cazul în care nu o folosești în condițiile legii, poți scoate din buzunar sume ce se apropie de 20.000 de lei.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -