Persoanele cu studii superioare se vor putea angaja ca profesori. Nu se cere pregătire didactică

Trebuie citite

Studii superioare

Pentru a ocupa un loc de profesor, conform proiectului noii Legi a Educației, nu mai trebuie să ai pregătire didactică. Această prevedere reprezintă o excepție de la condițiile intrării în sistem.

Regula

(1) Studenţii şi absolvenţii de învăţământ superior care optează pentru cariera didactică au obligaţia să absolve cursurile unui masterat didactic cu durata de 2 ani ori programele de formare psihopedagogică de nivel I, respectiv II, acreditate conform legii.

Excepția

(2) Prin excepție, pot opta pentru cariera didactică și absolvenți ai învățământului superior care nu au parcurs formarea inițială prevăzută la alin.(1), sub condiția susținerii și promovării unei probe suplimentare de examinare a cunoștințelor teoretice de pedagogie pentru debutul în stagiatura didactică, organizat de CNFDCD la nivelul structurilor teritoriale.

Bagatelizarea meseriei de profesor

În timp ce profesorii sunt obligați să se perfecționeze în mod continuu, să parcurgă fel și fel de studii și programe, porțile se deschid larg către exterior. Practic, se va permite accesul în sistem a unor persoane care nu au niciun fel de pregătire pentru a lucra cu elevii. Merită riscul de a deprofesionaliza sistemul de învățământ? Este normal să experimentăm pe elevi și să bagatelizăm meseria de profesor?

Continuarea

Articolul se continuă aici

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -