Noile Planuri-cadru declanșează nemulțumiri: „Nu ar fi corect să lăsăm fără pâine atâția profesori”

Trebuie citite

Planuri-cadru

Pentru a pune în aplicare legea care reduce numărul de ore, MEC lucrează la Planuri-cadru noi. Acestea nu sunt încă definitivate, prin urmare nu sunt publice. Din păcate, secretomania MEC întreține, pentru a câta oară, confuzia și starea de teamă din sistem.

Nemulțumiri

Joi, 23 iulie 2020, membrii comisiei de validare a Planurilor-cadru pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, au avut prima ședință. Iulian Cristache, Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Invatamant Preuniversitar, într-o postare pe Facebook, își exprimă nemulțumirea referitoare la direcțiile spre care tind să evolueze actualele Planuri-cadru. Acesta acuză lipsa unei discipline care să dezvolte educația antreprenorială, menținerea disciplinei Religie la toate clasele, realizarea Planurilor-Cadru în funcție de normele profesorilor. Acesta, în numele asociației a cărui președinte este, a solicitat ca noul Plan-Cadru să se bazeze pe disciplinele evaluate în anii terminali.

Preluare

Sunt în discuție noile planuri cadru. Azi a fost ședință la MEC.
?Nu văd o disciplină care să dezvolte educația antreprenorială. Păcat!
? CDS este ca și pana acum… ZERO. Sau, doar pentru normele profilor.
?Totul se poate modifica, mai puțin Religia.
Am spus și repet: nu sunt ateu, din contră, sunt 100% creștin ortodox, dar se exagerează.
Am solicitat renunțarea la aceasta disciplină, măcar în anii terminali.
?Am solicitat ca, în funcție de tipul evaluării la finalul claselor terminale, sa avem un plan cadru care să se bazeze pe disciplinele evaluate. Daca evaluarea va rămâne ca acum, adică mate si română, mai multe ore de mate si română. Daca vom intra pe portofoliu, un număr de ore mai mare pentru acet tip de evaluare.
? Încă, din păcate, planurile sunt făcute în funcție de norme/catedre.
E adevărat că nu putem da cu piciorul la câteva mii/zeci de mii de profesori, dar putem să venim cu măsuri complementare care să sprijine atât elevii cât și profii. De exemplu, SdS. Nu ar fi corect să lăsăm fără pâine atâția profesori.
✌Sunt și câteva modificări benefice.
De exemplu, calificative pentru vocaționale.
✌Mi se pare o deschidere mai mare la eventuale modificări care să vină-n beneficiul elevului.
CNPEE ?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

FNAP#MEC#PlanurileCadru.Sunt în discuție noile planuri cadru. Azi a fost ședință la MEC.?Nu văd o disciplină care să…

Geplaatst door Iulian Cristache op Donderdag 23 juli 2020
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -