Un fost ministru al Educație a prezentat „soluția corectă” privind începerea noului an școlar

Trebuie citite

Soluția corectă

În opinia senatorului PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educației și actual Președintele Comisiei pentru învățământ, școala trebuie să înceapă tradițional. Educația online nu este, în acest moment, o alternativă datorită absenței infrastructurii absolut necesare și a cadrelor didactice pregătite.

Soluția corectă este școala normală! Orice altă variantă, inclusiv cea online, în absența infrastructurii absolut necesare și a cadrelor didactice pregătite, este o aventură, care nu înseamnă educație ci, dimpotrivă, adâncirea analfabetimului funcționat care deja atinge niveluri alarmante în România (44%), conform testelor PISA.

Acuzații

Acesta a acuzat haosul din domeniul educație și lipsa unui plan coerent și a evidnțiat neîndeplinirea unor promisiuni importante.

Nu există un plan coerent, o soluție clară; Guvernul PNL face scenarii peste scenarii care însă nu sunt de niciun folos, nici conducerilor școlilor, nici profesorilor, nici elevilor sau părinților acestora.

Auzim zilnic povești despre o variantă hibridă, ca din toamnă școala să se facă atât în salile de clasă cât și online, Guvernul Orban ignorând că sute de mii de copii nu au nici acces la internet și nici calculatoare/ tablete. Nici acum tabletele promise în urmă cu 3 luni nu au ajuns la elevi deși sunt indispensabile pentru participarea la lecții.

Citește complet

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Președintele Comisiei pentru învățământ, Liviu Marian Pop, senator #PSD: “Haosul creat în învățământ de Guvernul PNL…

Geplaatst door Grupul Senatorial PSD op Woensdag 22 juli 2020
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -