Fost inspector despre scandalul celor 200.000 de elevi care „figurează” în fals: „Cum se rezolvă?”

Date:

Fals

Din câte se pare, mai mult de 200 de mii de elevi figurează în evidențele școlare în „fals”. Foștii miniștri Ecaterina Andronescu și Liviu Marian Pop au avut numeroase luări de poziție pe acest subiect. Desigur, în afara de a „atrage” atenția asupra „problemei”, acești nu au oferit o soluție. Oare de ce nu au rezolvat situația cât au stat la butoanele MEN?

Fum fals…?

Nu puține sunt vocile care susțin că problema elevilor trecuți în „fals” este una artificial creată. În fond, nu ar fi pentru prima oară când oameni cu funcții înalte din sistem recurg la perdele de fum. Cunoaștem motivele, când nu ai realizări, cu ce să te mândrești…?

Nicu Cotescu

Nicu Cotescu, fost lider sindical, fost director adjunct la L.T. Henri Coanda Craiova și fost inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, adică un om din sistem care cunoaște problema, a venit cu detalii.

Din cifrele pe care unii sau alții le vehiculează ar fi undeva spre 200.000 de elevi care nu figurează, DE FAPT FIGUREAZĂ ȘI NU SUNT PREZENȚI.Cum se rezolvă?” ET
Să nu se știe oare faptul că învățământul la forma cu frecvență încetează la vârsta de 18 ani, iar dacă abandonul școlar era declarat în urmă cu ceva ani la 2 ani de nefrecventare a cursurilor (2 ani peste vârsta clasei), acum prin modificarea adusă de ministrul LMP abandonul este declarat la… 4 ani peste vârsta clasei?
Există o categorie sau mai multe de elevi care se înscriu și din diverse motive nu mai frecventează cursurile sau vin foarte rar. Aceștia rămân cu situația neîncheiată, repetenți, iar reînscrierea e obligatorie până la 18 ani sau dacă nu depășesc cu 4 ani vârsta clasei?
Dar lipsurile se văd? 6% din PIB pt.educație, finanțarea/elev, funcționarea cu efective mult peste limita maximă, activități efectuate de personalul didactic și neremunerate sau subnormarea personalului auxiliar și nedidactic în special reprezintă alte probleme majore din sistemul de învățământ încă nerezolvate!

Așadar?

Așadar, o situație simplă, a rămas fără rezolvare…

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
43 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap