3 probleme majore pe care viitorul ministru al Educației își propune să le rezolve

Trebuie citite

Educație

Un om care vine din sistem cunoaște cel mai bine situația angajaților din educație. Chiar dacă, până în prezent, cam toți miniștrii învățământului au fost și profesori, situația celor de la munca de jos a rămas cam la fel, uneori s-a înrăutățit. Practic, văzuți în vârful piramidei, miniștrii au uitat de unde au plecat.

Promisiuni

Monica Anisiei își propune ca pe perioada mandatului său să rezolve mai multe probleme specifice sistemului educațional. Profesor de limba și literatura română, Anisiei a identificat mai multe probleme care sufocă sistemul. Trei, de departe, prin consecințele acestora, sunt mai importante: permanentele reforme, decontul navetei cadrelor didactice și hârtiile inutile pe care acestea trebuie să le completeze.

De rezolvat

Conform declarațiilor susținute în fața Comisia de învățământ din Parlament, Monica Anisiei dorește ca problema decontului navetei cadrelor didactice să fie rezolvată. Nu puțini sunt primarii care refuză decontarea navetei, fapt care vulnerabilizează comunități întregi. Cei drept, nu este clar cum va rezolva această situație.

La mare preț pentru predecesorii săi, reformele din sistem i-au adus la disperare pe profesori, părinți și elevi. Au bulversat sistemul, și nu doar odată, toată lumea știe asta. Acestea vor fi înlocuite de „stabilitate”. Cu alte cuvinte, cel puțin pentru o perioadă, nu vor exista decizii excentrice.

Se vorbește tot timpul de reformă, reformă și iarăși reformă. Cred că și elevii, și studenții, și părinții sunt la acest moment sătui de reformă. Trebuie stabilitate în sistem.

Fie că sunt pentru ISJ sau ARACIP, acestea fură din timpul dedicat pregătirii lecțiilor, obosesc și fac ca programul profesorilor să treacă cu mult peste cele 8 ore zilnice. Se pare că profesorii vor spune adio hârtiilor inutile. Această măsură pare a avea un caracter urgent în opinia viitorului ministru al Educației.

Succes!

CV Monica Anisei

Experiență profesională:
februarie 2016: Secretar de Stat Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice
ianuarie 2016-februarie 2016: Director General Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice
februarie 2014-ianuarie 2016: Director Direcția Inspecție Școlară, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice
2012-2014: Consilier, Departamentul de Educație și Cercetare, Administrația Prezidențială
2011-2012: Secretar General Adjunct la MECTS Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului
2009-2011: Inspector Școlar General Adjunct la Inspectoratul Școlar al Municipiului București 2008-2009: Membru in comisiile de lucru ale Ministerului Educației Cercetării și Inovării
2007-2009: Membru in consiliul consultativ al Inspectoratului Școlar al Municipiului București
2007-2009: Profesor metodist, delegat al Inspectoratului Școlar al Municipiului București
2005-2009: Responsabil al comisiei metodice de limbă şi literatură română 2001-2005: Consilier şcolar cu rang de director adjunct 1994-prezent: Profesor limba și literatura română

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -