Acestea sunt prioritățile viitorului ministru al Educației. VIDEO

Date:

Monica Anisie, propunerea Cabinetului Orban pentru Educație și Cercetare, și-a anunțat câteva dintre obiectivele mandatului său. În cadrul audierii care a avut loc la Comisia de învățământ din Parlament, aceasta a precizat că va acorda atenție următorilor factori: stabilitate, transparență și predictibilitate în sistem. Monica Anisie a primit aviz favorabil.

Stabilitate, nu reforme fără finalitate

Se vorbește tot timpul de reformă, reformă și iarăși reformă. Cred că și elevii, și studenții, și părinții sunt la acest moment sătui de reformă. Trebuie stabilitate în sistem.

Dialog
Pentru mine confruntarea de idei și colaborarea a condus la ceea ce este mai bun. Sunt un om de dialog și așteptarea mea de la dvs este să dezvoltăm împreună un sistem de educație performant și o cerctare inovativă

Elevul va fi pe primul loc

Voi acorda întreaga mea atenție elevului încă de la primele ore de predare și învățare.

Fără discriminare în sistemul educațional

Accesul egal la toate formele de învățământ, fără niciun fel de discriminare.

Diminuarea abandonului școlar

O altă problemă de sistem este abandonul școlar. Participarea dumneavoastră alături de minister va fi una care va conduce la măsuri destul de bune. E important să gândim programe care să prevină abandonul școlar. În 2016 am inițiat programul masa caldă cu ministerul Finanțelor și al Dezvoltării. Eu nu i-aș spune masa caldă neapărat, ci i-aș spune masa la școală. Dacă în 2016 rata abandonului școlar a fost de 6,1%, s-a ajuns la 1,3% în 2017, în acele școli pilot. Iată că trebuie să luam decizii bune, trebuie să punem umărul pentru ca în felul acesta să realizăm ceea ce este mai bine pentru cei care sunt obiectul abandonului școlar.

Decontarea integrală a abonamentelor

Priorități și pentru universitari

Învățământul universitar cred că nu este aliniat suficient la piața forței de muncă. Numărul de absolvenți de științe, inginerie, matematică este extrem de scăzut. Toată lumea vorbește despre cum cei mai buni copii ai noștri nu mai vin în universitățile noastre, ci se duc în universități din străinătate. Cred că dacă ne punem la masă, cei din preuniversitar, cu cei din universitar, am găsi solutii. Dezvoltarea programelor universitare de licență, master, doctorat, pentru a asigura prezența unor cadre didactice bine pregătite.

Video

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
72 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap